Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Even voorstellen: verse rechtsvoor Neres doet veel met links

Stop met F5’en, de kogel is door de kerk: het Braziliaanse talent David Neres is de komende vierenhalf jaar Ajacied. De buitenspeler komt over ongeveer elf dagen naar Amsterdam. Hij speelt nu nog met onder 20 om het Zuid-Amerikaans kampioenschap.

31 januari 2017 - 20:54

Als Ajaxsupporter kun je maar beter voorzichtig zijn met je verwachtingen bij zo’n transfer, zeker midden in het seizoen. Dat de rechtsbuiten van São Paulo, die overigens bijna alles met links doet (zie de video onderaan), niet meteen de schaal naar Amsterdam schiet, is bijna logisch te noemen. Dat kun je niet van één speler verwachten.

Je mag wel verwachten dat David Neres Campos direct van meerwaarde is voor de selectie van Peter Bosz. Het forse prijskaartje van ongeveer 15 miljoen is een aanwijzing, maar ook het voorzichtige transferbeleid van Marc Overmars en collega’s. Al voor de winterstop is onder anderen door trainer Bosz aangegeven dat versterking op de flanken nodig is bij Ajax. Letterlijk ‘versterking’, want als de toegevoegde waarde voor zijn elftal niet direct is, dan liever niemand erbij halen.

Volgens Voetbal International waren de drie scouts Henk Veldmate, Hans van der Zee en Roy Wesseling best vaak in Zuid-Amerika om naar Neres te kijken en gaven een positief advies. Met toestemming van de RvC en duimpje omhoog van het technisch hart werd het een kwestie van onderhandelen. São Paulo bedong een doorverkooppercentage (20 procent) en met 15 miljoen euro is de vleugelaanvaller de één-na-duurste aankoop. Miralem Sulejmani behoudt het record (16,5 miljoen euro). Door die transfer heffen ze bij sc Heerenveen af en toe nog spontaan het Friese volkslied aan.

El Ghazi is naar Lille, maar zijn plek hier is al min of meer ingenomen door de 17-jarige Justin Kluivert. De eerste minuten op rechts van de zoon-van zijn veelbelovend en Ajaxsupporters scandeerden tegen ADO zijn achternaam, zoals gebruikelijk in de jaren negentig.

“Zij hebben Ronaldo, maar wij hebben Kluivert,” sprak Louis van Gaal toen PSV de Braziliaan wegkaapte voor de neus van Ajax. Als de nieuwe Braziliaanse Ajacied zijn vooruitgesnelde faam waarmaakt, kan Bosz straks roepen: “Wij hebben Neres én Kluivert.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >