Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz: 'We moesten ze bij strot pakken, maar speelden slap'

Voor Peter Bosz was na afloop van PEC Zwolle - Ajax (1-3) het lijstje met lichtpunten kort. “Ik wil me graag beperken tot de overwinning,” zei de – ondanks de overwinning – ontevreden trainer.

15 januari 2017 - 16:10
UsershyraDesktopajax_dataimages0fe395bb4e3950e9ceb6627ecf92207e_normal
Bosz zag Ajax in de eerste helft slecht spelen. © Pro Shots

“Ik vond het niet best. En dan heeft het vooral te maken met hoe we aan zo’n wedstrijd beginnen, hoe we de eerste helft gespeeld hebben. Daar was ik wel teleurgesteld over,” begint Bosz voor de camera van Fox Sports zijn verhaal over wat er allemaal verkeerd ging. “Je weet wat je te doen staat, je moet vijf punten inlopen.”

“Dan moet je naar Zwolle toe, die toch gehavend aan zo’n wedstrijd beginnen met drie geschorsten en Brama weg. Dan moet je gewoon heel fel beginnen en gelijk die gasten bij de strot pakken. Dat is het laatste wat we deden. We speelden slap, verdedigend heel slecht. Maar ook in balbezit vond ik het zo slecht, veel balverlies. Dan blijft Zwolle heel simpel overeind.”

Tot tevredenheid van Bosz kwam Ajax in de tweede helft beter voor de dag. “Je ziet dat als je in de tweede helft alleen al in een hoger tempo speelt, lopers achter hun verdediging krijgt, dat je in de eerste vijf minuten al drie keer moet scoren, dat is een groot verschil.”

Dat het beter ging lopen bij Ajax had voor een deel te maken met de invalbeurt van Justin Kluivert. Bosz was dan ook tevreden over de debutant. “Ik vond hem goed invallen, de eerste helft al. Gelijk een paar goede acties en dat heeft-ie de hele tweede helft ook volgehouden. Daar zijn we blij mee.”

Maar Bosz wil de 17-jarige Kluivert nog steeds rustig brengen. “Rustig aan, laten we nou niet weer gek gaan doen. Hij heeft laten zien dat hij talent heeft, hij heeft ook echt goed gespeeld, maar laten we nou rustig aan doen.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >