Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz stipt weer aan hoe heftig Dolberg wordt verdedigd

Het valt ons al twee wedstrijden lang op vanuit het uitvak. En Peter Bosz heeft het ook gespot, vanaf de bank. Dus blijkbaar hebben we er kijk op. Het gaat om de heftige manier waarop verdedigers Kasper Dolberg van de bal proberen te zetten. De spits heeft het zwaar.

23 januari 2017 - 13:47
UsershyraDesktopajax_dataimagesd94c4fb66fe2238f0fd775b366a61b73_normal
Dolberg wordt flink aangepakt in de Galgenwaard. © Pro Shots

Bosz stipte eind november al aan dat Dolberg meer bescherming zou mogen genieten van de arbitrage. Hij herhaalde zijn woorden na de ontmoeting met FC Utrecht (0-1), waarin Willem Janssen pas na diverse overtredingen op Dolberg een keer geel kreeg.

Janssen zelf vond het trouwens een ‘gemakkelijke gele kaart’. Het lijkt soms wel alsof de Deense aanvaller zo sterk is dat verdedigers echt hun best moeten doem om hem af te stoppen. Twee armen om de nek, trekken aan een shirtje. Dolberg heeft het zwaar.

“Hij wordt schandalig verdedigd,” merkt Bosz op tegenover de NOS. Zware woorden, al lijkt de trainer het iets minder serieus te bedoelen. “Vooral door Janssen,” vervolgt hij. We vermoeden dat de Utrecht-speler enkele meters verderop staat te lachen.

“Dan wordt het ook niet gemakkelijk voor een spits. Kasper is voor ons heel belangrijk. Als je tegen hem moet spelen, dat is heel moeilijk. Hij is jeugdig, maar heeft al veel gevoel voor waar hij zich moet vrijlopen.”

“Twee keer wil Kasper om zijn mannetje heen lopen en als hij de bal dan krijgt, staat hij alleen voor de keeper. Maar die bal kwam net niet. Hij heeft het constant in zich en straks lukt het weer, daar maak ik me geen zorgen om.”

Bosz besluit met een mooie uitsmijter. “Ik weet dat hij niet wekelijks scoort. Na die hattrick tegen NEC raakte iedereen in de war en dat is prima, maar ik loop al iets langer mee.”

Dolberg staat inmiddels droog sinds 20 november. Inderdaad, dat was NEC-thuis. Al moeten we er, in alle eerlijkheid, wel bij opmerken dat voorhoedespelers sindsdien sowieso amper doel troffen.

Gelukkig zijn middenvelders als Klaassen, Schöne en Ziyech wel op schot.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >