Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz over weinig buitenspelers: ‘Wet van Murphy’

Het is half januari, de competitie is hervat en Ajax heeft nog steeds een gebrek aan buitenspelers. Het probleem wordt eerder groter dan kleiner, gezien de blessure van Amin Younes. Peter Bosz rept over de welbekende wet van Murphy.

17 januari 2017 - 13:44
UsershyraDesktopajax_dataimagescd03c45229dac868aef923849949aef9_normal
Tegen de wet van Murphy kan Bosz weinig beginnen. © Pro Shots

Als het tegenzit, dan zit het soms ook goed tegen. Ajax kan er wat vleugelspitsen betreft over meepraten. De bezetting van de zijkanten was voor de winterstop al aangestipt als probleem, maar een oplossing is nog niet voorhanden. Jongeling Justin Kluivert nam tegen PEC Zwolle (1-3) de honneurs waar.

De kans is groot dat Anwar el Ghazi nog deze winter vertrekt, terwijl Vaclav Cerny (rug) en Pelle Clement (liezen) in de ziekenboeg gezelschap kregen van Younes. Het is nog niet duidelijk of de Duitser lang moet toekijken.

Hij is voorlopig een vraagteken voor het uitduel met FC Utrecht. “Het been van Amin werd al na een minuut of vijf stijf. Hij liep het er niet uit, maar het werd erger. Toen gaf hij aan: ik moet gewisseld worden,” aldus Bosz tegenover Ajax TV.

De timing van de kwetsuur van Younes had niet op een slechter moment kunnen komen. “De wet van Murphy, zoiets gebeurt wel vaker. Het is vervelend,” vervolgt Bosz, die voor inkomende transfers altijd doorverwijst naar Marc Overmars.

Overmars is ook bezig. Ajax gaat op de Zuid-Amerikaanse tour, maar de gewenste aankoop raakte geblesseerd en een vermeend bod van zo’n 10 miljoen euro op David Nerres van São Paulo werd afgewezen. Er is dus wel beweging, maar nog niet de goede kant op.

Late actie kwam Ajax eerder dit seizoen al vrij duur te staan. Hakim Ziyech kwam pas vlak voor het sluiten van de transfermarkt. De ploeg van Bosz was toen de Champions League al misgelopen en liet in de eerste drie competitieduels vijf punten liggen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >