Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Alcantarilha dag 2: slungelachtige dreiging

Van de twee Colombiaanse Ajacieden gaat de meeste aandacht vooralsnog uit naar Davinson Sánchez. Reden genoeg om na de tweede openbare training in Portugal eens in te zoomen op Mateo Cassierra.

03 januari 2017 - 14:18
UsershyraDesktopajax_dataimages638d77ee8acaba55c4804f94cabb6845_normal
Cassierra in felle strijd om de bal met Riedewald. © Pro Shots

Het is deze dinsdagochtend alsof de Zuid-Amerikanen de warmte van hun moederland hebben meegenomen naar Portugal. Na de grauwe seizoenhervatting van gisteren herstelt het veld van Alcantarilha onder een meer dan aangenaam winterzonnetje. Het zijn de dagen waarop je jezelf als profvoetballer gelukkig moet prijzen dat je van je hobby je werk hebt kunnen maken.

Terwijl de thermometer de twintig graden Celsius net niet aantikt, trainen de meeste Ajacieden lekker in t-shirtje en korte broek. Mateo Cassierra loopt echter in een lange – net iets te grote – trainingsbroek. Nog maar 24 uur geleden gaf hij zijn moeder een dikke knuffel om na de jaarwisseling in het vliegtuig te stappen en via Lissabon uiteindelijk neer te strijken bij zijn ploeggenoten.

Zou de sympathieke Colombiaan zijn teleurstelling na de wedstrijd tegen PSV in de feestdagen van zich hebben kunnen afspoelen? De spits trok zich de puntendeling nogal persoonlijk aan, omdat hij zijn vizier op meerdere cruciale momenten niet scherp had.

Zou de sympathieke Colombiaan zijn teleurstelling na de wedstrijd tegen PSV van zich hebben kunnen afspoelen?

Cassierra liet tegen PSV echter ook zien een balvast aanspeelpunt te zijn en in het positiespel behoorlijk mee te kunnen. Geen Nwakwo Kanu, maar toch. Het oogt bij hem echter allemaal nog wat houterig. Tijdens de voor iedereen toegankelijke training bevestigde hij dat beeld nog maar eens.

Hij doet onopvallend mee met een tactische pass- en trapoefening. In de afronding moet hij lage voorzetten met de binnenkant van zijn voet afronden. Het passen gaat hem beter af dan het scoren. Af en toe lijkt hij met zijn lichaam te worstelen, maar hij beschikt daardoor wel over onvoorspelbare slungelachtige dreiging.

Wat mogen we in de tweede seizoenshelft van hem verwachten? Nog niet veel. Hij staat in de pikorde achter Kasper Dolberg of – op links – Amin Younes en het moet raar lopen wil hij op korte termijn de vaste eerste spits worden.

Cassierra vergelijken met zijn immens populaire landgenoot Sánchez is oneerlijk. De verdediger kwam met meer bagage naar Amsterdam en had in de eerste seizoenshelft bovendien een vaste basisplaats. Voor Cassierra is veel betaald met ingecalculeerd geduld. Een spits voor de toekomst, die in Alcantarilha zonder pretenties wordt klaargestoomd voor het grote werk. De wedstrijd tegen PSV was voor de Ajacied in feite de eerste kans zich in een topduel te laten zien. Dat hij daarin niet door het ijs zakte, mag als pluspunt worden gezien.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >