Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Alcantarilha dag 1: Klaassen gaat voorop

Ajax is sinds maandag in Portugal om de basis te leggen voor een indrukwekkende tweede seizoenshelft. Op de eerste training was er nog tijd om te genieten, maar maakte de aanvoerder ook duidelijk wat er verwacht wordt.

02 januari 2017 - 17:57
UsershyraDesktopajax_dataimages58f5fa861c0e187f2d7880e6a1630a99_normal
Justin Kluivert genoot zichtbaar van zijn eerste trainingsdag in Portugal. ©Pro Shots

Het is bijna 13.00 uur als de Ajacieden na een voorspoedige vliegreis worden afgeleverd bij het majestueuze Amendoeira Golf Resort. Het weer in het aangename overwinteringsoord Alcantarilha heeft zich voor de gelegenheid aangepast aan de spelersbus: donkergrijs, grauw zelfs.

Peter Bosz selecteerde voor het trainingskamp 26 spelers. Iedere Ajacied stapt de bus uit met een eigen verhaal. De zichtbaar genietende jonkies Justin Kluivert en Carel Eiting grijnzen hun tanden bloot, terwijl Hakim Ziyech op zijn beurt weer een stuk somberder oogt. Hij had in Gabon moeten schitteren. Andere spelers jagen op een basisplaats, terwijl hun collega’s die juist willen behouden.

Aanvoerder Davy Klaassen stapt als laatste de bus uit, maar zal twee uur later het voortouw nemen tijdens de eerste middagtraining. De middenvelder oogt gretig. Is hij bezig aan zijn laatste seizoen? Beseft hij dat hij voor zijn laatste landstitel met Ajax gaat spelen? Of is het alleen de voortrekkersrol die hoort bij de aanvoerder van Ajax?

Klaassen stapt als laatste de bus uit, maar zal later het voortouw nemen op de training.

Een nieuw jaar met sportieve doelstellingen en ambities begint vandaag op een bijveld in de Algarve. Aan de zijlijn gaat het over de aanstaande miljoenentransfer van Nemanja Gudelj naar China en moppert een doorbakken vakantieganger dat Ajax slecht weer heeft meegenomen.

Precisie
Op het veld staat Bosz met gesloten armen toe te kijken hoe zijn assistenten Hennie Spijkerman en Hendrie Krüzen de spelers opwarmen voor een pittig trainingsweekje. Voor Bosz’ neus werken drie duo’s een passoefening af. De opdracht is simpel: speel de bal hard in en controleer hem als ontvanger zo perfect mogelijk. Appie Nouri, Donny van de Beek, Justin Kluivert, Carel Eiting, Jairo Riedewald en Kasper Dolberg voeren de opdracht met een ijverige precisie uit.

Elders gaat het bij de assistenten om druk zetten, een hoge handelingssnelheid in de kleine ruimte en veldbezetting. Aanvoerder Klaassen neemt ook hier het voortouw. Hij coacht, moppert na een ongelukkige harde ingreep van Heiko Westermann en oogt wederom het meest gretig van alle spelers.

Na de laatste sessie ploft de middenvelder naast zijn kamergenoot en reserve-captain Joël Veltman neer. Als een serie neerdalende eenden in het water melden zich vervolgens nog zo’n tien ploeggenoten die allen besluiten de buikspieren nog wat extra aandacht te geven. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >