Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech denkt leuk duo te kunnen vormen met Klaassen

Het is dringen op het middenveld bij Ajax. Davy Klaassen lijkt voorlopig de enige Ajacied die zeker is van een basisplaats, maar dat hoeft volgens Hakim Ziyech niet te betekenen dat hij niet samen met de aanvoerder op het middenveld kan spelen. “We kunnen een leuk duo vormen.”

10 september 2016 - 13:08
UsershyraDesktopajax_dataimages53ac5fb2202a0c455406b528ef7a1575_normal
Tegen Vitesse wordt Ziyech waarschijnlijk rechtsbuiten geposteerd. © Pro Shots

In gesprek met Ajax TV Kick Off geeft de nieuwbakken Ajacied aan dat hij uitkijkt naar de samenwerking met Klaassen. De twee speelden bij de trainingen van de jeugdelftallen van Oranje al samen, dus Ziyech kent de kwaliteiten van Klaassen.

“Met zijn goede loopacties kunnen we een leuk duo vormen. Het is natuurlijk een concurrent, maar ook weer niet. Ik ben door Ajax gehaald voor het middenveld, maar heb met de trainer al besproken dat ik ook op de flanken uit de voeten kan. Klaassen en ik kunnen ook prima samenspelen op het middenveld, denk ik.”

Ziyech beseft zich dat het bij Ajax andere koek is dan bij FC Twente. “Bij Twente hoefde ik natuurlijk minder mee te verdedigen en als ik de bal vroeg dan kreeg ik hem gelijk. Bij Ajax is dat anders. Nu moet je bij balverlies omschakelen om gelijk de bal weer veroveren. Er is geen tijd om even op adem te komen.”

Peter Bosz gaf eerder al aan dat hij Ziyech gaat gebruiken waar nodig. Volgens De Telegraaf is dat zondag tegen Vitesse op rechtsbuiten. Dat zou ten koste gaan van Kasper Dolberg, die even een pas op de plaats moet maken. Het middenveld zal volgens de krant van wakkker Nederland gevormd worden door Klaassen, Jairo Riedewald en Nemanja Gudelj.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >