Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech blijft op de vlakte over afspraken spelhervattingen

Het kan wel eens een treffend moment zijn geweest, ergens in de tweede helft. Nemanja Gudelj trapte een voorzet op het hoofd van de eerste de beste verdediger, Hakim Ziyech gaf in de rebound alsnog een goede voorzet. Zou het nog lang duren voordat Ziyech alle spelhervattingen neemt?

12 september 2016 - 10:39
UsershyraDesktopajax_dataimagese04f244859e2f72c35af07a4360bfeaa_normal
Ziyech heeft een goede reputatie als spelhervatter. © De Brouwer

De debutant had met een assist een groot aandeel in de enige treffer van de middag. De nummer 22 legde de bal gevaarlijk in het doelgebied van Vitesse, precies tussen de verdedigers en de keeper. Nick Viergever kopte de 1-0 binnen, goed voor de eerste zege in de Amsterdam Arena.

“Dat moet je aan de trainer vragen, niet aan mij,” reageert Ziyech als Ajax Life informeert naar een abonnement op spelhervattingen. “We bedenken variaties en als we in de derde minuut voor zo'n variatie kiezen, doen we dat. Anders had ik de eerste corner ook genomen. We hebben afspraken gemaakt en afspraak is afspraak.”

Afspraak is afspraak geldt voor Ziyech ook als het aankomt op meeverdedigen. Dit aspect van zijn spel was de laatste weken een dingetje, niet in de laatste plaats omdat hij zelf aangaf bij FC Twente niet altijd meer zin te hebben om mee in te zakken.

“Dan bewijs ik nu maar weer het tegendeel,” aldus de Marokkaan. “Of ik het had aangekondigd. Als ik iets zeg, dan doe ik het ook. Mensen moeten iets hebben om te zeggen of over te schrijven. Nou ja, prima. Toen ik bij Twente was, zijn er afspraken over gemaakt. Toch hoor ik van alles. Prima, dat mag.”

Hoewel Ajax won, was het spel niet goed genoeg om de polonaise in te zetten. Ook zijn eigen spel kan nog veel beter, vindt Ziyech. “Ik ben blij met mijn assist, maar ik hou het voor vandaag op een 6,5. Dat moet verderop in het seizoen zeker een 8 worden.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >