Nieuws

Jong Ajax geeft tegen FC Oss opnieuw voetbalshow weg

Jong Ajax is on fire! Het is op alle fronten smullen geblazen wat de talenten van De Toekomst betreft. Dit keer was het arme FC Oss slachtoffer van de bewijsdrang van de volgende generatie Ajaxspelers. Jong Ajax won maandag met maar liefst 7-0.

26 september 2016 - 22:06
UsershyraDesktopajax_dataimages1398acb460536fcaef14724565fd9d39_normal
Dekker scoort drie keer en neemt de wedstrijdbal mee naar huis. © Pro Shots

Er is deze dagen veel om vrolijk van te worden als het om ons cluppie gaat en de goede berichten blijven elkaar maar opvolgen. Dit keer volgt er goed nieuws vanaf het jeugdcomplex, waar Jong Ajax werkelijk alle hoeken van het veld liet zien aan de gasten uit Oss.

Donny van de Beek opende binnen het kwartier de score en ook Mateo Cassierra zag zijn naam terug op het scorebord, maar als het vizier serieus op scherp had gestaan, stonden er voor rust al blaren op de handen van het klappen.

Misschien was het ergens maar goed ook dat de doelpunten tot na rust werden bewaard, aangezien er lange rijen stonden bij de kassa's. Het is smullen geblazen met talenten als Van de Beek, Vaclav Cerny en 'Appie' Nouri. En dan staat ook Frenkie de Jong nog in de middelste linie.

Onder toeziend oog van de laatkomers ging het hard in de tweede helft; vier doelpunten in twintig minuten tijd. Als we de boel oprekken naar 27 minuten kunnen we melding maken van een hattrick van Vince Gino Dekker, die Cassierra afloste. Ook De Jong en weer Van de Beek waren trefzeker.

Ondanks de overwinning blijft Jong Ajax derde op de ranglijst van de Jupiler League. Wel scoorden de talenten al twee keer zo veel als de rest van de ploegen. Jong PSV produceerde verspreid over acht wedstrijden 'slechts' tien goals minder, maar de koploper heeft wel vier punten meer.

De volgende wedstrijd van Jong Ajax staat op de rol voor vrijdag, als wordt aangetreden tegen FC Eindhoven.