Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Viergever: 'Europese wetten mogen Ajax niet verrassen'

Ajax hoort te overwinteren. Is het niet in de Champions League, dan toch zeker in de Europa League. Dat mislukte vorig seizoen. En dus staat de druk er nu vol op, beseft Nick Viergever. Overwinteren is het toverwoord, kort voor de start van een nieuw Europees avontuur.

14 september 2016 - 16:35
UsershyraDesktopajax_dataimages3955927c028f1a45c6d910df6cf43e87_normal
Zo zien we Viergever ook graag in Athene. © Pro Shots

Het tweede Europese toernooi is voor Ajax een vangnet, waar het in verzeild raakte na het slechte optreden in Rostov. Die teleurstelling laat zich nog een tijdje voelen. Het enige medicijn vormt het draaien van een goede groepsfase. Precies met die opdracht start Ajax tegen Panathinaikos.

“Het zal een hete avond worden en we moeten een zo goed mogelijk resultaat neerzetten,” vertelt Viergever tegen Ajax Life. “Panathinaikos is na een paar slechte jaren weer aan het opkrabbelen, maar verder weet ik niet veel van ze. Dat komt tijdens de bespreking allemaal aan bod.”

De verdediger zal tijdens die bespreking onder meer te horen krijgen dat de Grieken pas een duel hebben afgewerkt in de nationale competitie. Er was een heleboel gedoe met scheidsrechters. Het seizoen startte daardoor, met vertraging, afgelopen weekeinde pas. Panathinaikos won op de eerste speeldag met 0-3 van Levadiakos.

Wie weet biedt het de Ajacieden een voordeeltje in de laatste fase van de wedstrijd. Want dat het tijd wordt om te presteren, staat buiten kijf. “We willen in de Europa League een beter Ajax laten zien dan vorig jaar,” vervolgt Viergever. “We moeten er staan als ploeg, zoals we de laatste twee duels deden. Het is zaak om dat nu ook in Europese uitwedstrijden voor elkaar te krijgen.”

“We moeten nog compacter staan, er gelden op Europese avondjes andere wetten dan in de eredivisie. Ploegen willen nu niet voetballen. Het gaat er fysiek hard aan toe, tegenstanders zijn ervaren en we moeten het slimmer aanpakken. Ajax moet daar klaar voor zijn, een team vormen dat voor elkaar wil vechten.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >