Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Enoh over terugkomst in Arena: ‘Ik ben thuis’

Eyong Enoh is al een tijdje weg bij Ajax, maar de supporters zijn hem nog lang niet vergeten. En de club waar zijn Europese avontuur begon, heeft bij hem ook nog steeds een mooi plekje in zijn hart.

28 september 2016 - 19:25
UsershyraDesktopajax_dataimages2622eeb2d633e020c7446bb746d018a2_normal
Enoh was vooral bekend als bikkelaar op het middenveld, maar scoorde ook drie keer. © Ajax Images

Enoh is dan ook blij om terug te zijn in de Amsterdam Arena. “Ik ben hier lang niet geweest. Het voelt goed om terug te zijn. Ik ben thuis,” zegt de middenvelder die 149 wedstrijden speelde voor Ajax tegen Ajax Life.

De wedstrijd van donderdag wordt zijn eerste in de Amsterdam Arena sinds 20 januari 2013, toen werd Feyenoord met 3-0 verslagen. Vlak daarna werd Enoh verhuurd aan Fulham. Na nog een verhuurperiode aan Antalyaspor vertrok hij in 2014 definitief naar Standard Luik.

Het verloop binnen de selectie is wel groot, toch heeft de Kameroener nog samengespeeld met wat spelers uit de huidige Ajaxselectie. “De spelers die nu bij Ajax spelen waren nog heel jonge jongens toen ik hier speelde. Veltman, Riedewald, Tete, Klaassen, ze doen het goed,” aldus Enoh, die bij Ajax twee keer kampioen werd en de KNVB-beker en Johan Cruijffschaal won.

Ondanks dat Enoh de selectie van Ajax dus wel een beetje kent, heeft hij geen tips gegeven aan zijn trainer bij Standard Luik. “Nee, nee, nee,” zegt hij lachend. “De trainer is professioneel, hij werkt hard. De trainer weet wat hij gaat doen.”

Waar de trainer Aleksandar Jankovic dus geen informatie nodig had van Enoh, willen de Belgische journalisten wel graag wat van hem weten over de Amsterdamse mentaliteit. Het is een van de Belgen niet ontgaan dat Ajax het imago heeft arrogant te zijn. Hoe ziet de oud-Ajacied dat?

“In het voetbal moet je altijd een beetje arrogantie hebben, maar met respect voor de andere ploeg. Arrogantie op de manier dat je vertrouwen moet hebben in jezelf. Op het veld moet je je best doen. Je wilt altijd winnen. Bij Ajax moet je altijd willen winnen. Bloed, zweet en tranen, dat is de mentaliteit.”

Kijk, zo kennen we hem weer.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >