Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Cillessen belandt ook bij Nederlands elftal op de bank

Is dit een voorbode van de komende tijd of slechts eenmalig? De tijd zal het leren. Feit is dat Jasper Cillessen donderdag niet onder de lat staat als het Nederlands elftal oefent tegen Griekenland. De tweede doelman van FC Barcelona zit op de bank.

01 september 2016 - 10:55
UsershyraDesktopajax_dataimages579c515d5599c87352dd93354f38ba18_normal
Het nieuwe seizoen begon voor Cillessen niet prettig. © Pro Shots

Bondscoach Danny Blind kiest tegen de Grieken voor Jeroen Zoet, die een stuk zelfverzekerder aan het seizoen is begonnen dan de bij Ajax vertrokken keeper. Weifelende start of niet, Barcelona zette zijn interesse in Cillessen door en plukte de doelman weg uit Amsterdam.

Een transfer bij Barcelona laat je natuurlijk niet zomaar schieten, maar het is wel de vraag hoe de perspectieven van Cillessen eruit komen te zien. Het idee is vrij simpel: als je speeltijd wilt bij Oranje, verdient het aanbeveling om te spelen bij je club.

Het is nog een beetje te vroeg om conclusies te trekken, maar het zegt ook wel iets dat Cillessen nu moet banken. Het wordt interessant om te volgen of de 27-jarige keeper over een paar dagen net zo goed op de bank zit, als de WK-kwalificatiereeks start met een uitwedstrijd tegen Zweden.

Als het inderdaad een tweede bankzitsessie op rij wordt, valt voor Cillessen alleen maar te hopen dat hij snel minuten mag maken bij Barcelona. We weten uit zijn tijd bij Ajax dat de doelman een taaie is wanneer hij de concurrentie moet aangaan, dus we wachten het maar even af.

De kans lijkt voorlopig echter klein dat Marc-André ter Stegen bij Barcelona ernaast wordt gezet. De Duitser krijgt juist het vertrouwen als opvolger van Claudio Bravo, die recent vertrok naar Manchester City.

Overigens lijkt het erop dat Joël Veltman tegen Griekenland wel in de basis staat, als rechtsback.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >