Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz vindt het logisch dat afstemming met Ziyech beter moet

Drie punten tegen een lastige ploeg en een redelijk debuut van Hakim Ziyech. Ajaxtrainer Peter Bosz gaat na de 1-0 tegen Vitesse met een tevreden gevoel de voorbereiding op de uitwedstrijd tegen Panathinaikos in.

11 september 2016 - 19:56
UsershyraDesktopajax_dataimages649534e0ff042a195c130b6a6a79e117_normal
Bosz heeft tegen Vitesse genoeg te doen aan de zijlijn. ©Pro Shots

Natuurlijk was hij blij en opgelucht met de overwinning op de Arnhemmers. “Een overwinning was wat deze ploeg nodig had. Niet mijn woorden of harder trainen. Maar vertrouwen. Dat krijg je met een overwinning.”

Bosz had een open wedstrijd gezien. Met veel strijd op het middenveld, waar beide ploegen moeite hadden grip op de wedstrijd te krijgen. “Daardoor gebeurde er in de eerste helft genoeg voor beide doelen. Als trainer heb je daar soms moeite mee. Onnodig balverlies, daar niet kort genoeg, de druk er niet goed op. Maar we wisten dat we tegen een hele goede ploeg zouden spelen.”

“Na de rode kaart hebben we de kansen gehad om een tweede te maken,” vervolgt Bosz. Maar dan weet je altijd dat ie nog kan vallen. Met Roda JC in je achterhoofd was het de laatste vijf minuten dan ook nog even billenknijpen.”

Bosz liet weten tevreden te zijn over de eerste wedstrijd van Ziyech in Ajaxtenue. De Marokkaan had maar een paar trainingen om zich voor te bereiden op zijn Ajaxdebuut.

“De afstemming moet nog beter. Het is logisch dat spelers niet weten wanneer ze precies een bal van hem kunnen verwachten. Spelers zullen hem beter moeten leren kennen en hij zijn medespelers ook. Ik kan me voorstellen dat hij wat zenuwachtig was. Dat zou ik wel geweest zijn.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >