Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bazoer over concurrentie: 'Komst Ziyech alleen maar goed'

Het is druk op het middenveld bij Ajax, dat is een understatement. Voor Riechedly Bazoer, vorig seizoen vaste basisklant, lijkt er even geen plek bij de eerste elf. De talentvolle middenvelder besloot ondanks de interesse van de nodige clubs te blijven en te knokken voor zijn plek. “Ik wil eerst kampioen worden voordat ik vertrek.”

10 september 2016 - 02:57
UsershyraDesktopajax_dataimages77c97c9e3ce86b89ba8a7ef1b167ad5f_normal
Bazoer moet voorlopig genoegen nemen met een plek op de bank. © Pro Shots

Bazoer reageert tegenover de NOS op de drukte op het middenveld na de komst van Hakim Ziyech. “Natuurlijk is de concurrentie na het aantrekken van Ziyech nog groter. Maar Ajax is een grote club dus het lijkt me alleen maar goed als de club zo’n goede speler koopt.”

Ook voor de komst van Ziyech was Bazoer niet zeker van een basisplaats. In de laatste competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles koos Peter Bosz al voor Jairo Riedewald als controlerende middenvelder en zat Bazoer op de bank. Het lijkt erop dat die situatie de komende wedstrijden niet gaat veranderen.

“Vorig jaar ging het natuurlijk beter, daar ga ik niet over liegen,” zegt Bazoer. “Ik blijf vertrouwen houden in mezelf, maar het gaat inderdaad een stuk minder. Dat ziet iedereen en dat zie ik zelf ook. Ik ga gewoon hard werken en mijn best doen om het trainer zo moeilijk mogelijk maken.”

Wat is eigenlijk het ideale middenveld van Bazoer? “Daar ga ik niets over zeggen. Ik hoop dat ik zo snel mogelijk weer een vaste basisplaats krijg. Ik kan nu niets anders doen dan gewoon knallen en hard werken. Ik heb besloten dit seizoen te blijven, omdat ik vind dat ik nog niet ben uitgeleerd bij Ajax.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >