Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech die 'er geen zin meer in had' bij Twente blij met Ajax

Hakim Ziyech is geen ideale schoonzoon. Hij doet ook niet aan politiek correct geklets, hij zegt gewoon wat hij vindt dat nodig is. En dat is wel eens verfrissend. Wat te denken van deze uitspraak in zijn eerste interview als speler van Ajax: “In het begin van het seizoen had ik er totaal geen zin meer in eigenlijk,” zegt hij over zijn laatste weken bij FC Twente.

30 augustus 2016 - 20:42
UsershyraDesktopajax_dataimagesa6cf9701b9bf779a2d62282ff5797261_normal
Ziyech kreeg dit weekend nog een afscheidswissel bij FC Twente. © Pro Shots

Ziyech is dan ook blij dat hij nu bij Ajax heeft getekend. “Heerlijk, heerlijk,” zegt hij op de vraag van Fox Sports hoe het voelt, al had Ziyech ook bijna in Engeland gezeten. “Ja, bijna. Uiteindelijk heb ik de beste keuze gemaakt. Ja, de goede keuze.”

En of hij dan de redder van Ajax is, zoals hij door de interviewer wordt genoemd, laat Ziyech in het midden. “Dat is wat ze zeggen, ja. Maar het is aan jezelf of je die druk op jezelf legt. Ik kan wel redelijk onder druk presteren.”

Dat Ziyech behouden is gebleven voor de eredivisie is, voor een groot deel te danken aan Peter Bosz. En het heeft niets te maken met geld. “Nee, ik heb andere dingen in mijn hoofd. De trainer is heel belangrijk. Hij speelt er een grote rol in. Dat is nu weer gebleken.”

Bosz mocht dan na afloop van Go Ahead Eagles - Ajax tegenover het journaille nog vaag zijn over de rol die Ziyech krijgt, tegen de speler van het Marokkaans elftal was hij duidelijk. Ziyech is gehaald als middenvelder, verklapt Ziyech. “Hij ziet me voornamelijk al een middenvelder, ik ben ook voor het middenveld gehaald.”

Maar mocht Bosz toch besluiten om Ziyech als vleugelspeler – zijn positie bij Twente – te gebruiken, hoeven we ook geen problemen te verwachten. “Als-ie me er neerzet zal ik het gewoon invullen, ik zal gewoon m’n best doen op de rechterkant. Als-ie me op het middenveld neerzet doe ik daar gewoon m’n best. Het gaat mij er meer om dat ik minuten ga maken. Waar ik speel, maakt me niet zoveel uit.”

Het wordt in ieder geval omschakelen voor Ziyech. Bij de tukkers was hij de grote man en knapten zijn teamgenoten het vuile werk op. In Amsterdam is hij een van de elf en zal hij echt moeten meeverdedigen.

Volgens Ziyech komt het wel goed. In Enschede lagen de zaken nou eenmaal anders. “Kijk, dat je bij Twente bijvoorbeeld niet meeverdedigt, dat heeft te maken met allerlei andere dingen die spelen, natuurlijk. In het begin van het seizoen had ik er totaal geen zin meer in eigenlijk.”

“Op een gegeven moment heb je iets nieuws nodig. Dat heb ik nu. Dan zal het weer gewoon normaal worden en ik zal gewoon gaan verdedigen. Hier wordt het gewoon anders en dat weet ik en ik zal het ook anders gaan invullen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >