Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Sar: ‘Als ze je zielig gaan vinden, doet het echt pijn’

Pijnlijk was het voor de toekomstig algemeen directeur van Ajax. Hij was in Monaco op een bijeenkomst met grote Europese clubs. Na de barbecue aldaar zag Van der Sar hoe Ajax in Rostov werd geroosterd. De directeuren van de andere clubs hadden medelijden.

31 augustus 2016 - 10:46
UsershyraDesktopajax_dataimages2df5f7c346ef25084523210312301673_normal
Edwin van der Sar bekent dat Ajax niet meer zo goed is als vroeger © Pro Shots

In de laatste editie van VI (je gaat naar Blendle) lezen we dat Edwin van der Sar zich heel onbehagelijk voelde als bestuurslid van de European Club Association: “Als sportman wil je alles horen, maar geen medelijden. Als ze je zielig gaan vinden, sorry voor je gaan zeggen, dan doet het pas echt pijn.”

Kon het debacle in Rusland niet worden voorkomen? ‘Sar’, ook voorzitter van het technisch hart bij Ajax, stelt dat de club op zoek is geweest naar meer pit in de selectie: “Daar zijn we al iets langer op de achtergrond mee bezig, aangezien we gingen scouten in Zuid-Amerika. Een bewuste keuze, waar Davinson Sánchez en Mateo Cassierra uit voort zijn gekomen. Twee Colombianen, met een andere mentaliteit dan een Nederlander of een Deen.”

De Colombianen maakten in Rostov vanaf de bank niet het verschil. En Van der Sar moet toegeven dat de instant-oplossing deze zomer niet is gevonden. De transfer van Ziyech werd pas na dit interview bekend gemaakt. De Marokkaans international zorgt vooral voor een creatieve impuls.

Het is tegelijk pijnlijk én goed te horen dat Van der Sar in de VI een nieuw realisme predikt. “Je moet eerlijk zijn en bekennen dat we het met tactische en technische kwaliteiten alleen niet meer redden. De wilskracht en het fysieke aspect (van tegenstanders, red.), het zorgt voor grote problemen.”

“Het is frustrerend dat het ons als Ajax nu weer overkomt, maar het staat niet op zichzelf. We zijn niet meer zo goed als vroeger. Dat moeten we accepteren, inzien, en vervolgens keihard met elkaar werken om de stijgende lijn weer op te pakken.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >