Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uitspraak Brands over telefoontjes wekt verbazing Overmars

Opvallende berichten vanuit het Eindhovense: PSV wist onlangs deals te sluiten met Luuk de Jong en Bart Ramselaar. Marcel Brands meldt dat Ajax een laatste belrondje deed in een poging deze deals te dwarsbomen, maar Marc Overmars is verbaasd dat Brands deze berichten in de wereld brengt.

29 augustus 2016 - 18:29
UsershyraDesktopajax_dataimages54172a56bacc23657aa6f3f4fa5b2ff9_normal
Overmars had liever een telefoontje van Brands gehad. © Pro Shots

Zoals zo'n beetje iedereen waren wij van Ajax Life net zo goed verbaasd over de uitspraken van Brands. “Ik begreep dat Luuk de avond voordat bij ons bijtekende door Overmars is gebeld,” aldus de technisch manager van PSV in een vraaggesprek met FC Afkicken.

“Wij waren zo goed als rond met Ramselaar, toen Ajax ook opeens naar hem belde en interesse toonde. Wat moet ik daarvan denken? Het is niet mijn stijl,” vervolgt Brands, die verder meldt niet met Ajax bezig te zijn. “Ik denk dat zoiets eerder in de media speelt, of andersom.”

De uitspraken van Brands zijn opvallend en wat doe je dan? Ajax bellen met de vraag of de club wil reageren. Precies dat is wat we hebben gedaan. Ajax is negatief verrast door de uitspraken van Brands en Overmars is het niet eens met de versie van het verhaal die Brands schetst.

“Het is onzin, ik heb niet met Luuk de Jong gesproken. Wel met Siem, om te informeren hoe het met Tim Krul gaat bij Newcastle United,” laat Overmars via de persafdeling aan Ajax Life weten. “Het is jammer dat Marcel mij niet eerst heeft gebeld en dat ik op allerlei berichten in de media word geattendeerd die dus niet kloppen.”

De situatie met Ramselaar ligt iets anders, maar ook rondom de middenvelder stelt Ajax dat van een poging tot wegkapen geen sprake is. “Ramselaar heeft een tijdje op de radar gestaan, dat zou zelfs tot interesse kunnen leiden, maar het verhaal over onze middenvelders is bekend,” vervolgt Overmars.

Het gebeurt wel vaker dat Ajax spelers in de gaten houdt – voor het geval dat – en zo moet je ook de situatie rond Ramselaar inschatten, begrijpen we. Om dat nou direct wegkapen te noemen gaat wat ver. Soms moet je je ook voorbereiden op wat wellicht komen gaat.

Tegen de tijd dat er beweging ontstond rond middenvelders, had Ramselaar al getekend bij PSV. Dit past in de situatie rond Hakim Ziyech, voor wie Ajax pas richting het sluiten van de transfermarkt concreet is geworden.

Er wordt nog onderhandeld tussen Ajax en FC Twente over Ziyech.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >