Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Trainer Winter ziet 'veel goeds' bij zege Supercup voor A1

De eerste prijs op De Toekomst is binnen. Ajax onder negentien won op het eigen hoofdveld de Supercup door Vitesse met 2-0 te verslaan. ‘We staan er nu goed op,’ concludeert trainer Aron Winter.

27 augustus 2016 - 19:23
UsershyraDesktopajax_dataimagese3dd6ec22aa594340226d45fa7cffa9a_normal
Aanvoerder Carel Eiting laat de Supercup zien. © Pro Shots

Vorig seizoen was Vitesse nog een ware angstgegner gebleken, en werd op Papendal zelfs een oefenduel met 5-0 verloren. Maar van die verhoudingen was vanmiddag op De Toekomst weinig meer te zien: Ajax was duidelijk een maatje te groot voor de Arnhemmers, vooral in de eerste helft.

Bij rust stond het 1-0 door een treffer van Mees de Wit. Kaj Sierhuis kopte uit een voorzet van Justin Kluivert in de tweede helft de 2-0 binnen. Vitesse excelleerde vooral in het missen van enkele enorme kansen, zelfs voor leeg doel.

“Het is heel mooi om zo goed te beginnen,” reageerde Aron Winter na de uitreiking van de Supercup in gesprek met Ajax Life. “Deze wedstrijd valt voor ons nog in de voorbereiding. De uitslag had hoger kunnen uitpakken, maar ik heb veel goede dingen gezien. We staan er goed op na vier weken. Fysiek ook. Het was voor veel jongens toch de eerste keer dat ze negentig minuten speelden.”

Winter was tot enkele weken geleden bondscoach van Oranje onder negentien. Hij volgt in Amsterdam Patrick Kluivert op, die zonder op het trainingsveld te hebben gestaan alweer verkaste naar Paris Saint-Germain.

De ploeg die vanaf dit seizoen officieel ‘onder negentien’ heet, en dus niet meer de A1, krijgt het druk. Volgende week begint de competitie, daarnaast wacht dinsdag al de loting voor de eerste ronde van de Youth League.

Ajax heeft zich niet geplaatst voor de groepsfase omdat het eerste elftal niet uitkomt in de Champions League, maar kan zich net als vorig jaar via het Domestic Champions Path – ofwel drie knock-outronden – alsnog plaatsen voor de kwartfinales.

“Het is jammer dat we niet in de groepsfase zitten, maar de Youth League heeft sowieso een grote allure,” aldus Winter. “En een knock-outsysteem heeft ook iets: je speelt uit en thuis én moet winnen. Dat is toch een andere druk dan dat een groepsfase met zich meebrengt. Dus ook dit is goed voor de ontwikkeling van die jongens.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >