Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tete haakt met kuitblessure af bij Nederlands elftal

Voor Kenny Tete staat alweer een punt achter de huidige interlandperiode. De rechtsback bereidde zich met Oranje voor op een belangrijke week, maar moest geblesseerd afhaken. Tete heeft een blessure aan zijn kuit en die verhindert hem het spelen.

30 augustus 2016 - 11:01
UsershyraDesktopajax_dataimages14638b9cafd5a6807ea1626c58377935_normal
Tete beleeft dit seizoen niet echt een lekkere start. © Pro Shots

Tete liep de kwetsuur op tijdens de training en moet de wedstrijden tegen Griekenland en Zweden missen. Met name de uitwedstrijd tegen Zweden is van belang, aangezien dit het eerste potje is in de WK-kwalificatiereeks richting de eindronde van 2018.

Het zijn vervelende tijden voor Tete, die bij Ajax niet langer zeker is van een basisplaats, zijn opperbeste vorm kwijt lijkt en nu dus ook nog eens met fysiek ongemak kampt. Er zijn door de KNVB geen verdere mededelingen gedaan over Tete, behalve dat Daryl Janmaat hem vervangt.

Tete zal zich spoedig melden op De Toekomst om daar verder te herstellen. Het scheelt dat de eerstvolgende wedstrijd van Ajax nog zo'n twee weken weg is. Wie weet is de rechtsback straks gewoon fit voor de ontmoeting met Vitesse van 11 september.

Riechedly Bazoer, Davy Klaasen en Joël Veltman blijven over als vertegenwoordigers van Ajax bij de nationale ploeg.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >