Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen: 'Vergeleken met CL voelt EL spelen ook als niets'

Weet je nog vorig jaar? Ajax trad toen aan tegen FK Jablonec, in een rechtstreekse strijd om een plek in de Europa League. Het leek alsof de spelers blokkeerden door de druk om zich te moeten plaatsen. Ondanks het vangnet nu voelt het voor Davy Klaassen niet alsof Ajax vrijuit kan spelen.

22 augustus 2016 - 14:51
UsershyraDesktopajax_dataimagesa3f6a03fb6514960a27028ec62373d77_normal
Beter zijn er woensdag verse juichplaatjes van Klaassen! © Pro Shots

Tijden veranderen en ook al is de start van de competitie uiterst beroerd, Ajax heeft nog volop kans om de groepsfase van de Champions League te halen. En anders is er altijd het vangnet van de Europa League. Europees voetbal is dus veiliggesteld, maar Klaassen wil meer dan dat.

“Je moet gewoon winnen en doorgaan. We speelden vorig jaar inderdaad tegen Jablonec. Ja, ok. Maar ja. Vrijuit spelen? Als je de Europa League vergelijkt met de Champions League, voelt het ook als niets,” aldus Klaassen tegenover Ajax Life.

“Als je een keer zo goed kunt spelen tegen Rostov, moet dat ook voor een tweede keer kunnen. We hebben vertrouwen dat het kan, maar we hadden thuis al met 4-1 of 5-1 moeten winnen. In principe staan we nu achter. We moeten scoren. We moeten durven voetballen, net als in de Arena.”

De aanvoerder kan een opsteker goed gebruiken, aangezien de achterstand op nationale rivaal PSV al maar liefst vijf punten bedraagt. “We moeten gewoon gaan winnen, klaar,” zegt hij er zelf over, ook gelet op de verschillen in programma's. PSV heeft al wat lastige klippen omzeild, Ajax speelde tegen kleintjes.

Er zijn tijden geweest waarin Ajax in augustus vijf punten voorsprong had op de Lampenclub, dat was ook niet altijd een garantie voor succes. Maar het is duidelijk dat er in Amsterdam iets moet veranderen, ook voor Klaassen.

“We gaan sowieso praten over wat er zaterdag is gebeurd. De bespreking na Roda JC bestond uit het tonen van twee momenten, nu is het moeilijk om iets uit te lichten. Als het aan de instelling ligt, kun je lullen wat je wilt. Of we moeten gaan paintballen? Ik weet niet of het een goed idee is om elkaar af te schieten. We zitten niet in zo'n diep dal dat we zoiets moeten gaan doen.”

Klaassen stond naar eigen zeggen versteld van het slappe spel. “We waren niet honderd procent alert, zaten er niet kort genoeg op. Instelling, dat is wat ik bedoel. Willem II gaf zelfs druk naar voren, dat zou gunstig voor ons moeten zijn. Als je niet alert bent, maakt het niet uit hoe je speelt.”

“Ik denk dat we al hebben laten zien dat we het spelletje kunnen spelen wat Peter Bosz graag uitvoert. We moeten er nu naartoe om het iedere wedstrijd te laten zien. Dat gaat niet zomaar. Je moet allemaal meedoen, voor de volle honderd procent. De instelling vormt de basis van hoe je speelt.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >