Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

In de wandelgangen bij Willem II: ook daar keepersgedoe

Op dagen dat Willem II op bezoek komt in de Amsterdam Arena, ben je als Ajacied meestal druk bezig. Met juichen. Een wedstrijd tegen de Tilburgers is nog net geen garantie voor drie punten, maar het scheelt niet veel. Al moet het ook zaterdag nog wel even allemaal gebeuren.

20 augustus 2016 - 12:07
UsershyraDesktopajax_dataimagesad2c0a750e7a553aadbc1f8e3e082328_normal
Lamprou staat onder druk. Maar misschien wordt hij daar beter van. © Pro Shots

Het lukte Willem II de laatste twaalf edities van dit affiche slechts een keer om doel te treffen in Amsterdam. Hier staan gemiddeld vier Ajaxdoelpunten tegenover. Anders gezegd: 46 goals in de laatste twaalf thuisduel met de Tricolores.

In de eerste twee wedstrijden van het huidige seizoen slikte Willem II ook al zeven tegentreffers. Ligt dit aan gebrek aan kwaliteit en aan een weinig solide defensie? Jazeker. Maar ook doelman Kostas Lamprou maakt nog geen al te zekere indruk. 

Zowel tegen Vitesse als Heracles Almelo maakte de keeper grote fouten, met doelpunten als gevolg. Het kwam Lamprou op veel kritiek te staan. Kritiek waarmee de kleine man, hij meet 1,76 meter, het niet helemaal eens is. “Een fout is een fout, maar ik kom niet iedere week voor de camera staan om mezelf de schuld te geven. Ik doe ook goede dingen, alleen ziet men die blijkbaar niet.”

Het lijkt erop dat Lamprou nog steeds het vertrouwen geniet van Erwin van de Looi. Al kunnen we beter zeggen: we hebben nergens gezien of gelezen dat Lamprou wordt geslachtofferd. Willem II haalde wel Darryl Lachman als versterking in huis. Het papierwerk was precies op tijd afgerond. Lachman is tegen Ajax direct speelgerechtigd.

Met twee dikke verliespartijen op zak (4-1 en 3-1) stapt Willem II niet vol vertrouwen in de spelersbus om koers te zetten naar Amsterdam, maar misschien kan er geprofiteerd worden van onzekerheid die ook bij Ajax heerst onder de lat. Jasper Cillessen is dicht bij een transfer naar FC Barcelona en hij komt al niet meer in actie. 

Het is nog niet bekend of Diederik Boer of Andre Onana het doel verdedigt, maar op wie de keuze ook valt... ze zijn beiden (nog) niet van het niveau Cillessen. We gaan het zien! De aftrap van Ajax - Willem II is vanavond om 19.45 uur.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >