Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Directeur betaald voetbal Van Oostveen vertrekt bij KNVB

Het zat er al een beetje aan te komen, maar nu is het dan ook officieel: Bert van Oostveen stopt na zes jaar in zijn functie als directeur betaald voetbal. Van Oostveen blijft nog wel in dienst bij de KNVB en wordt druk met het EK vrouwenvoetbal. Die rol is veel minder prominent dan zijn huidige.

29 augustus 2016 - 15:55
UsershyraDesktopajax_dataimages333a815b2a580c37c63ac923c4be4bb5_normal
De volgende schaal wordt niet gebracht door Van Oostveen. © Pro Shots

We kunnen het tijdperk-Van Oostveen als grote baas helaas niet in de boeken bijschrijven als een groot succes. Onder zijn leiding liep het Nederlands elftal het EK mis, bondscoach Guus Hiddink werd ontslagen, de opvolging een ramp en hoeveel assistent-bondscoaches zijn we al verder?

Ook in de zaak rond FC Twente ging er een heleboel mis. En uiteindelijk gebeuren die dingen toch allemaal onder leiding van Van Oostveen. Diverse bekende koppen verspreid over de voetballerij drongen al langer aan op zijn vertrek, nu is het moment daar. Althans, hij stopt per 1 september.

Hans van Breukelen werd in Zeist onlangs aangesteld als technisch directeur, waarmee een deel van het dagelijks takenpakket van Van Oostveen al werd overgenomen. Er wordt binnenkort een opvolger benoemd. Kijk niet gek op als de naam van competitiemanager Gijs de Jong valt.

“Ik heb de zomerperiode deels gebruikt om eens goed na te denken over mijn eigen toekomst. Veel projecten slaagden, veel ambities werden waargemaakt, sommige niet,” reageert Van Oostveen op zijn besluit om te stoppen. “De realiteit is dat leiderschap – zeker in het betaald voetbal – niet onbeperkt houdbaar is.”

Het EK vrouwenvoetbal waar toernooidirecteur Van Oostveen zich nu op richt, wordt gespeeld in de zomer van 2017. Ook blijft hij aan de KNVB verbonden als secretaris-generaal.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >