Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

De tweets van Milik

Au. Ja, natuurlijk wist ik dat de transfer van Arek Milik in de maak was. Dus nee, het was niet de officiële bevestiging van zijn vertrek die pijn deed. Het waren de tweets van de Poolse spits zelf.

05 augustus 2016 - 11:17
UsershyraDesktopajax_dataimagescaf8820ac9534521402a0ac4b9f03a1d_normal
PSV-thuis was 'war', maar nu gaat het van Napoli Sempre. © De Brouwer

Door Johannes Rutgers

Zodra hij gepresenteerd was in Napels en zich niet meer hoefde in te houden, ging hij los. Forza Napoli Sempre, jubelde hij het uit op Twitter. Een regelrechte liefdesverklaring aan SSC Napoli. Hup Napoli en dat dan voor altijd, maar liefst. Met als een soort dolksteek een reeks Napoli-blauwe hartjes.

Het pijnlijke eraan is dat hij nog niet zo heel lang geleden met hetzelfde vuur 'wzawzdb' de wereld in slingerde. 'Let's go Ajax.' 'I love play on Amsterdam ArenA!' (ja, zelfs keurig met de tweede A als hoofdletter). En 'Ajax - PSV is not just a game. This is WAAAR!!'

Maar zeker ook die digitale liefdesverklaringen van Milik aan Ajax deden goed.

Ja, natuurlijk weet ik dat je jarenlange clubtrouw nauwelijks nog kan verwachten. Misschien mág je het zelfs niet eens meer verlangen van spelers. Neem het ze eens kwalijk met een Europees transfercircus dat elk jaar een grotere voorstelling opvoert.

Maar toch. Niet alleen de doelpunten en assists, maar zeker ook die digitale liefdesverklaringen van Milik aan Ajax deden goed. Op een of andere manier leken ze zo gemeend. Waren ze slechts gespeeld? Om ons als supporters te paaien?

Dat weiger ik te geloven. Clubtrouw mag dan van een ander tijdperk zijn, de romanticus in mij denkt dat er nog steeds in elk geval clubliefde bestaat. Ook al is het maar twee seizoenen.

Noem me maar naïef.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >