Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

De anonieme tipgever

Veel Ajacieden kampen momenteel met een zwaar slaaptekort. Ze slepen zich door de dag met Jasper Cillessiaanse wallen onder de ogen. Een tekort aan nachtrust maakt zich tijdens transferperiodes steeds vaker meester van Ajaxfans. Hoe dat komt? Door 'de anonieme tipgever'.

15 augustus 2016 - 11:21
UsershyraDesktopajax_dataimages2f9f54bd75f617841af6cacd0584a59d_normal
Gratis tip: gun jezelf die nachtrust nou gewoon. © Pro Shots

Het was zondagavond weer zo ver. Een anonieme tipgever zou Hakim Ziyech gespot hebben bij de Amsterdam Arena. Hij zou zijn wagen – met HZ-10 in het nummerbord verwerkt – het Arenadek opgestuurd hebben. Fans hoogzwanger van verwachting pakken deze strohalm. Zou het dan toch? Anderen zuchten een keer of drie en doen het af als onzin.

Bij dit soort geruchten gebeuren er op Twitter altijd bijzondere dingen. Verschillende foto's van Ziyechs bolide schieten voorbij. Ja, inderdaad, hij heeft zijn initialen verwerkt in het nummerbord. Zou die tipgever dan tóch gelijk hebben?

'Is het waar? Klopt het? Weet jij meer? Waarom zeg je niks? Waarom ben je zo stil?'

Velen zoeken koortsachtig naar bevestiging of ontkrachting. Social media worden afgestruind naar aanknopingspunten. Het lijkt een sport wie als eerste iets kan melden waar we iets aan hebben.

Anderen schakelen ietwat hijgerig door naar de vaste Ajaxvolger bij de wakkere krant. Hij moet dan maar verlossing brengen. De Telesport-journalist wordt tot in de late uurtjes bestookt met tweets. “Is het waar? Klopt het? Weet jij meer? Waarom zeg je niks? Waarom ben je zo stil? Joehoe, speelt er wat? Verlos ons! Kun je asje-asje-asje-blieft reageren, want dan kan ik gewoon gaan slapen!”

Die reageert uiteindelijk maar om van het gezever af te zijn met een tweet.

De anonieme tipgever (als die al bestaat) zit ondertussen met popcorn op schoot en schuddebuikend van het lachen te kijken naar wat hij allemaal weer teweeg heeft gebracht.

Zal ik ook eens een gratis tip geven?

Ga gewoon lekker op tijd naar bed. Gun jezelf die nachtrust nou gewoon. Je kunt het ook de volgende dag in de krant of op het web lezen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >