Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz heeft geen spijt van eerdere uitspraken over Ziyech

Nog geen twee weken geleden gaf Peter Bosz aan geen plek zien voor Hakim Ziyech bij Ajax. Daar is hij inmiddels op teruggekomen. Er zouden best nog wel eens middenvelders kunnen vertrekken, dus komt er vanzelf ruimte. Daarom heeft Bosz ook geen spijt van zijn eerder gedane uitspraken.

28 augustus 2016 - 20:00
UsershyraDesktopajax_dataimagesf3df4f9289e0a667065bf9db389d9959_normal
Wie weet zijn Ziyech en Tete straks wel teamgenoten. © Pro Shots

“Het was een beleidskeuze,” vertelt Bosz tijdens het persgesprek na afloop van Go Ahead Eagles – Ajax. “Het beleid van Ajax is dat er eerst uitgaande transfers moeten zijn voordat er jongens binnenkomen. Ik heb nooit gezegd dat het geen goede speler is, nooit gezegd dat hij niet nodig zou zijn.”

“Die beleidskeuze is nu veranderd. Omdat men de verwachting heeft dat er misschien nog mensen weg gaan. Los nog van de keeper die al weg is en geld heeft opgeleverd. Daardoor is Ajax tot een ander inzicht gekomen. Als ik had gezegd dat het geen goede speler was, zou ik er spijt van hebben.”

Maar goed, Ajax is dus van mening veranderd. Eerst zou Ziyech andere spelers in de weg staan, nu kan de club hem toch gebruiken. Zou de uitslag in Rostov daarmee te maken kunnen hebben? “Dat denk ik wel,” geeft Bosz toe. “Dat het de club heeft doen besluiten er iets anders mee om te gaan.”

Overigens vindt Bosz het niet erg dat Ajax eerst spelers wil verkopen voordat het nieuwe spelers koopt. Hij wist vanaf het begin dat het zo gaat bij Ajax. “Ajax heeft een heel duidelijk beleid en dat was voor mij toen ik trainer werd ook heel duidelijk. Daar ga ik in mee, want daar heb ik 'ja' tegen gezegd.”

Nu lijkt de kans dus groot dat alle seinen op groen staan voor het kopen van Ziyech. Als hij dan komt, is de vraag waar Bosz hem wil laten spelen. Maar dat wil de trainer nu nog niet vertellen. “Hij speelt bij Twente voornamelijk op de flanken, maar ik zie hem zeker ook als middenvelder. Je kan hem misschien ook wel in de spits zetten. Wij hebben heel duidelijk voor ogen wat we met hem willen en zo zullen we hem ook gaan gebruiken.”

“We zullen vanzelf zien hoe we dat wegzetten. Ik ga dat nu nog niet zeggen, omdat dat ook weer onrust binnen mijn groep kan veroorzaken. Dat is allemaal niet nodig. Laten we eerst maar eens kijken of hij überhaupt naar Ajax komt. En niet op die zaken vooruit lopen. Wat eerlijk gezegd, ik weet niet of dat allemaal doorgaat,” sluit Bosz met een slag om de arm af.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >