Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bosz blijft ook na overwinning nog zoeken naar balans

Na vier wedstrijden zonder overwinning kon Peter Bosz eindelijk weer eens met drie punten van het veld stappen. Voor de trainer telde op dit moment alleen de overwinning. “In de situatie waarin wij zitten heb je een overwinning nodig, dat is het beste medicijn en dat hebben we gedaan.”

28 augustus 2016 - 18:27
UsershyraDesktopajax_dataimages71aa584041affd79ae04d00730809ea5_normal
Bosz kon zich eindelijk weer laten feliciteren. © Pro Shots

In het begin van het duel zat Bosz nog niet heel rustig op de bank, maar gedurende de wedstrijd kon hij steeds meer ontspannen. “Het was nog even billenknijpen met die penalty. Ik denk dat we daarna de wedstrijd in handen namen en terecht gewonnen hebben.”

“Als je kijkt naar het voetbal, wat ik ook altijd doe, dan moet dat beter. Dat kan ook beter. Bij vlagen laten die jongens zien dat ze uitstekend kunnen voetballen. Je hoopt dat de druk er ook af is en dan zie je dat ze iets makkelijker gaan voetballen.”

Bosz had tijdens het persgesprek na afloop van de wedstrijd ook nog complimenten over voor Kowet. “We speelden tegen een tegenstander die lef had, die durfde vooruit te verdedigen, die niet achteruit kroop, zoals we dat tot nu toe bij elke tegenstander hebben meegemaakt. Het is de eerste keer dat je dat echt op deze manier meemaakt.”

Maar als de tegenstander dan een keer druk vooruit geeft, moet Ajax daar ook meer van profiteren, vindt Bosz. “Dan moeten we daar meer onderuit voetballen, omdat ze op die manier uiteraard ook ruimte weggeven. Dat hebben we niet altijd even goed gedaan en daar zit nog heel veel progressie in.”

Opvallend was dat Jairo Riedewald zondag weer eens op het middenveld stond. Bosz ziet in hem dan ook een middenvelder én verdediger. Waar Riedewald uiteindelijk zijn meeste wedstrijden gaat spelen, is afhankelijk van of er nog spelers vertrekken of komen. “Dat is altijd het moeilijke. Zolang het open is, kunnen er nog jongens weggaan of bijkomen. Voor ons wordt meer duidelijk als het window dicht is.”

“Het is duidelijk dat ik nog zoekende ben en dat ik niet tevreden ben met hoe we afgelopen anderhalve maand gespeeld hebben. Ik ben met name naar balans in het elftal aan het zoeken. Vandaar dat je naar die invulling aan het kijken bent. Dit is een van de opties die we hebben. Voor mijn gevoel heb ik veel gewisseld, wat ik eigenlijk nooit gedaan heb als trainer. Dat geeft gewoon aan dat je nog aan het zoeken bent.”

Overigens heeft Bosz geen zin om zich druk te maken over dat er tot zo ver in het seizoen nog spelers kunnen vertrekken. “Ik heb geleerd om me druk te maken over zaken waar ik invloed op heb. Hier kan Ajax niets aan doen, hier kan ik niks aan doen. De grote voetballanden beslissen dat-ie open is tot 1 september. Zolang dat zo is, blijft de onzekerheid erboven hangen. Daar moet je zo goed en zo kwaad als het kan mee omgaan.”

Hoe druk het ook is op de transfermarkt, voor Bosz wordt het rustig de komende dagen. Veel van zijn spelers vliegen uit voor interlands. Hij hoopt dat zijn spelers met extra veel energie terugkeren. “Als je zelf even een weekje weg bent, brengt dat nieuwe energie. Je hoopt dat ze weer vol energie zitten als ze terugkomen.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >