Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bazoer en broer bevestigen dat er 'wat dingen' spelen

Dingen! Er zijn dingen aan de hand rond Riechedly Bazoer. De middenvelder is de laatste tijd niet in topvorm en belandde op de bank. De vraag is nu: wordt het vechten of vluchten? Bazoer zelf meldt dat er wat dingen spelen.

29 augustus 2016 - 15:15
UsershyraDesktopajax_dataimagesdc82ef38ffb858a37ecc65b7092b23e9_normal
Bazoer, El Ghazi en Tete bleven tegen Kowet aan de kant. © Pro Shots

Bazoer stond tijdens de winterstop al in de belangstelling van Napoli, maar gaf toen de voorkeur aan een langer verblijf bij Ajax. Geef hem eens ongelijk, want waar kun je als negentienjarige uitgroeien tot dragende kracht? Juist, in de Amsterdam Arena.

Een bod van tientallen miljoenen van Napoli bleek niet voldoende, maar de kaarten liggen nu toch iets anders. Peter Bosz is niet helemaal tevreden over Bazoer, die in 2016 geen goede rapportcijfers haalt en een blessure in de voorbereiding heeft hem ook geen goed gedaan.

Je zou denken: alle reden dus om de tanden even op elkaar te zetten en dan kom je bij Ajax vanzelf wel wee bovendrijven. Nou, dat is nog maar de vraag. Er spelen dingen. “Vorig seizoen was er interesse en nu weer, maar ik wil me op het Nederlands elftal concentreren,” aldus Bazoer tegenover het ANP.

Het Nederlands elftal is niet Ajax... “Bij Ajax ben ik nu even geslachtofferd door de trainer. Peter Bosz heeft me verteld dat hij me de afgelopen weken niet zo goed vond spelen,” vervolgt Bazoer. Dat klopt ook wel. En inderdaad, de middenvelder werd tegen Kowet veroordeeld tot een reserverol.

Dit klinkt allemaal niet als: wat er ook gebeurt, ik blijf bij Ajax. En als je naar de woorden van broer Bazoer luistert, die ook nog eens zijn belangen behartigt, lijkt helemaal niets meer zeker. “Misschien kijken we nu anders naar aanbiedingen omdat het middenveld van Ajax drukker is geworden,” meldt Irchandly.

“Aan de andere kant is de transfermarkt nog maar twee dagen open. En we gaan zeker geen overhaaste beslissingen nemen. Dan blijft Riechedly gewoon bij Ajax en moet hij zich maar weer terug knokken in de basis.”

Niet geheel toevallig hintte Marc Overmars dit weekeinde op rare dingen, die eventueel nog kunnen gebeuren. Wie weet vallen deze dingen rond Bazoer in die categorie. Overigens wordt het slechts drukker op het middenveld als Ajax erin slaagt om Hakim Ziyech over te nemen van FC Twente. Dat valt verder allemaal reuze mee.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >