Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax bedenkt huurconstructie met Krul als opvolger Cillessen

Tim Krul. Dat is de doelman die in ieder geval dit seizoen Jasper Cillessen moet vervangen. Ajax voert druk overleg met Newcastle United om tot een goede constructie te komen, omdat Krul in Engeland een salaris krijgt dat in Nederland niet te betalen is. Vooralsnog staan de seinen op groen.

22 augustus 2016 - 10:18
UsershyraDesktopajax_dataimages39a5e4d6e86606f64d1c56def90f9c03_normal
Het plan is dat deze wissel nu in figuurlijke zin wordt doorgevoerd. © Pro Shots

Hoewel Cillessen op de nominatie staat om met Ajax naar Rusland af te reizen, lijkt het daarna toch echt einde verhaal. FC Barcelona en Ajax zijn het zo goed als eens, de persoonlijke eisen van de keeper vormen het probleem niet. Kort na de return tegen FK Rostov vertrekt Cillessen definitief.

Het vertrek van de 27-jarige Cillessen komt vrij plots en met de sluiting van de transfermarkt in zicht, moet er ook snel worden gehandeld. Zeker omdat Andre Onana volgens de technische staf nog niet klaar is voor het grote werk en Diederik Boer tweede keeper is en blijft.

De keuze van Ajax valt op Krul, die met 28 lentes een jaartje ouder is dan Cillessen. Er zijn alleen een paar problemen of risicofactoren: Krul is nog herstellende van een zware blessure aan zijn knie en de salarissen liggen in Engeland op een ander niveau dan in de eredivisie, zelfs na de degradatie van Newcastle United.

Het idee is nu dat Krul door The Magpies aan Ajax wordt verhuurd, maar ook zijn contract verlengt en dat Newcastle een deel van het salaris blijft betalen, zodat Krul niet veel hoeft in te leveren van de miljoenen die hij naar verluidt per seizoen ontvangt.

Krul komt voort uit de jeugdopleiding van ADO Den Haag en keepte nog nooit een wedstrijd in de eredivisie, omdat hij al op jonge leeftijd naar Engeland vertrok. Krul is een van de weinige vroege uitvliegers die een mooie carrière heeft weten op te bouwen.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >