Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Zlatan vertelt de wereld over transfer naar Man Utd

Als de man het zelf aankondigt, dan zal het wel: Zlatan Ibrahimovic draagt komend seizoen het shirt van Manchester United. De 34-jarige spits vond het tijd om dit vrij slecht bewaarde geheim met de wereld te delen. Zlatan wordt op Old Trafford herenigd met José Mourinho.

30 juni 2016 - 17:27
UsershyraDesktopajax_dataimages7853cb9880022a34ed28e62c467b19c3_normal
De man heeft bij een prachtig rijtje clubs gespeeld. © Pro Shots

De geruchten rond een transfer van Zlatan naar Manchester ontstonden al toen Louis van Gaal nog trainer was, al leek het uitgesloten dat het duo een nieuwe samenwerking zou aangaan. Dat blijkt ook wel. Van Gaal werd ontslagen, Mourinho volgt hem op en nu is de stoelendans even klaar.

Er zijn nog niet veel details bekend over de transfer, al is wel bekend dat de penningmeester geen transfersom hoeft te voldoen. Zlatan was transfervrij, nadat hij met Paris Saint-Germain genoeg prijzen had gepakt. Ook over de duur van zijn nieuwe contract kunnen we niets melden.

Zlatan speelde eerder onder Mourinho bij Internazionale en sindsdien kunnen de twee het prima met elkaar vinden. Zoals uit het voorbeeld rond Van Gaal wel blijkt, kan Zlatan lang niet met iedereen door een deur.

De vraag is wel of de spits de Premier League aankan. Zweden is uiteraard niet de beste ploeg, maar Zlatan had het moeilijk om zijn teamgenoten op sleeptouw te nemen en langzaam beginnen de jaren te tellen. Tel daarbij op dat de verdedigers in de Premier League beren van kerels zijn en we gaan een interessant seizoen tegemoet.

Hoe dan ook, ongetwijfeld zijn veel spelers jaloers op het rijtje clubs dat Zlatan in zijn loopbaan diende: Malmö FF, Ajax, Juventus, Internazionale, FC Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain en dus Manchester United.

 

Time to let the world know. My next destination is @manchesterunited #iamcoming

Een foto die is geplaatst door IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) op

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >