Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vlakken op trainingsveld aangename verrassing voor Bosz

Peter Bosz is een ambitieuze trainer. Dit is ook een van de redenen dat Ajax hem heeft aangesteld. Maar Bosz is ook niet te beroerd om te leren van anderen, zeker niet als je toevallig Pep Guardiola heet. De nieuwe trainer was dan ook aangenaam verrast toen hij het trainingsveld van Ajax betrad.

29 juni 2016 - 17:17
UsershyraDesktopajax_dataimages82ebb379a794a3909a44f1fa857aa9c6_normal
Bosz is alvast blij met de indeling van het trainingsveld. © Pro Shots

Bosz zag namelijk dat er extra vlakken en stroken zijn aangebracht op het veld waarop Ajax een groot deel van het seizoen doorbrengt. De oefenmeester had deze wens zelf ook, nadat hij had gelezen dat Guardiola zijn trainingsveld laat voorzien van allemaal extra lijnen.

“Ik wil graag leren van anderen. Guardiola verdeelt zijn veld in vlakken en heeft daar een duidelijke bedoeling mee. Spelers moeten bijvoorbeeld niet recht achter elkaar staan als ze een bal overspelen, maar gestaffeld. Vlakken helpen erbij om dit duidelijk te maken,” antwoordt Bosz op een vraag van Ajax Life.

De trainer wilde het oefenveld van Vitesse in de winterstop voorzien van vlakken en stroken, maar precies op dat moment maakten Bosz en assistent Hendrie Krüzen een transfer naar Macabbi Tel Aviv, waardoor dit project op de lange baan werd geschoven.

Maar toen lijfde Ajax hem in en betrad Bosz de trainerskamer van De Toekomst. “Ik keek maandag naar het prikbord en zag een afbeelding hangen van een voetbalveld, verdeeld in vlakken en welke oefeningen je in die vlakken kunt doen. Dat maakt het een stuk gemakkelijker om op die manier te trainen. Het was een aangename verrassing. Als die vlakken kunnen helpen, wil ik er zeker gebruik van maken.”

Die vlakken moeten onder meer helpen om de verdediging te organiseren, ver van het eigen doel. Bij Vitesse had Bosz, zeker in het begin, moeite om zijn spelers te overtuigen van deze manier van spelen. Bij Ajax verwacht hij minder problemen. “Soms zag ik tijdens een bespreking verbaasde gezichten: moet ik echt met zo veel ruimte in mijn rug spelen? Bij Ajax zijn de jongens dat al gewend, omdat er met druk naar voren wordt gevoetbald.”

Hieronder zie je een indruk van de vlakken op het veld.

 

De eerste rondo onder toeziend oog van Bosz. #ajax

Een foto die is geplaatst door Ajax Life (@ajaxlife) op

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >