Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Arena krijgt serieus toffe, nieuwe LED-verlichting

Richting het EK 2020 staan er allerlei toffe dingen gebeuren in en rondom de Amsterdam Arena. Denk aan de verbouwing van de buitenkant en de rood-witte stoeltjes die eindelijk komen. Er komt ook LED-verlichting in de Arena. En dat belooft serieus tof te worden!

10 juni 2016 - 11:49

Er zijn deze dagen in de Arena allerlei conferenties op het gebied van innovatie en een van die dagen werd aangegrepen om een deal met Philips Lighting aan te kondigen. Dankzij de LED-verlichting wordt het stadion straks weer duurzamer en veiliger.

De nieuwe LED-verlichting wordt ingezet bij voetbalwedstrijden en concerten om extra beleving en sfeer te creëren. Hoewel de Arena op dit gebied meedraait in de voorhoede, is het niet het eerste stadion als eind 2016 de nieuwe lampjes in gebruik worden genomen.

“De combinatie van onze ArenaVision LED-veldverlichting met beweegbare kleurenspots creëert een geweldig show-effect,” aldus de grote baas van Philips Lighting Benelux. Dat klinkt goed! Alleen, hoe komt dit er in de praktijk uit te zien? Er zijn ons van Ajax Life toevallig wat voorbeelden bekend.

Chelsea heeft op Stamford Bridge al wat setjes LED-verlichting hangen, dus check vooral de bovenstaande video! PSV heeft het sinds vorig seizoen ook. Het idee bij PSV is zelfs om bij een penalty de nemer van de strafschop en de keeper in de spotlights te zetten, in een verder donker stadion.

Of dat volgens de regels mag is een tweede, maar goed. Over een tijdje is het vast normaal. Als je het tof vindt, kun je hier een filmpje bekijken van hoe PSV de zaken sinds de herfst aanpakt.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >