Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Vaart terug naar Ajax? Daar gaan we weer...

Of het nou zomer is of winter, grote kans dat er in die periode berichten verschijnen over een eventuele, mogelijke terugkeer van Rafael van der Vaart bij Ajax. Dit keer duikt zo'n artikel op in zomertijd. En Van der Vaart klinkt best wel enthousiast.

01 juni 2016 - 11:54
UsershyraDesktopajax_dataimages79fdfd2d081d99eec0a6d9f81cc744c6_normal
VDVaart is op de hoogte van Heitinga's mislukte terugkeer. © Pro Shots

Van der Vaart tikt inmiddels de 33 aan en wordt al een jaar of drie gelinkt aan een rentree in de Amsterdam Arena, maar eerst koos hij ervoor om bij Hamburger SV te blijven en daarna trok-ie naar Real Betis Sevilla. Een succes vallen de laatste jaren van zijn carrière niet te noemen.

De middenvelder heeft meer succes rondom het handbalveld dan in een voetbalstadion, om het maar even simpel te zeggen. Van der Vaart kwam bij Sevilla niet of nauwelijks aan spelen toe. Mocht het tot een vertrek komen, dan lijken de Spanjaarden dat ook wel prima te vinden.

En dus gaat het over Ajax, niet in de laatste plaats omdat Van der Vaart er aan Voetbal International zelf dingen over vertelt. “Geen idee of Ajax nu weer gaat spelen. Ik zou het heel mooi vinden. Als je liefhebber bent, wil je voetballen. Ik ben zo'n type. Dit is het mooiste wat er is. Ik sta overal voor open.”

Er wordt beweerd dat Van der Vaart over zijn top is en bovendien blessuregevoelig, maar vooral dat laatste is iets wat hij bestrijdt. “Mijn carrière is zeker niet over. Ik ben topfit en heb er nog zoveel zin in. Ik ken de verhalen dat ik vaak geblesseerd zou zijn, maar dat is niet zo.”

“Aan het begin van het seizoen bij Real Betis had ik een enkelkwetsuur, maar daarna was ik fit en heb ik alles meegetraind. Ik speelde alleen niet. Geen idee waarom niet,” vervolgt Van der Vaart, in wie Frank de Boer even een valse spits zag. Met name vorig jaar leek een terugkeer in de maak.

De vraag is hoe Peter Bosz er nu over denkt, Van der Vaart lijkt in ieder geval wel te willen. En dus gaan we weer een aantal weken tegemoet waarin we onszelf kunnen afvragen over Van der Vaart wellicht terugkeert. En bovenal, of dat een goed idee is.

'Raffie' is trouwens bekend met de mislukte terugkeer van Johnny Heitinga, die in de winterstop maar een punt achter zijn loopbaan zette. Hij vraagt zich in de Vara Gids af wat er fout is gegaan. “Kijk nou toch eens hoe ze met Johnny zijn omgegaan. Je gaat mij toch niet vertellen dat Mike van der Hoorn een betere speler is?”

Overigens is het complete interview in de Vara Gids best interessant. Het gaat bijvoorbeeld over de mentaliteit van de nieuwe generatie spelers van het Nederlands elftal en wat er zoal aan schort. Dit is een linkje om via Blendle het hele verhaal te lezen.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >