Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vak410 houdt na vijftien jaar op te bestaan

Treurig nieuws voor Ajacieden die wel van een beetje sfeer houden: Vak410 houdt op te bestaan. Ja, je leest het goed. Na vijftien jaar besluit de groepering ermee te stoppen. Vak410 vreest dat het na de verhuizing richting eerste ring zuid zichzelf niet meer kan zijn en houdt de eer aan zichzelf.

02 juni 2016 - 21:53
UsershyraDesktopajax_dataimages5b31332e434c0354f0ac39cf6fbd1c45_normal
Wat begon in 2001 eindigt in de zomer van 2016. © Pro Shots

Vak410 vierde eerder dit jaar op grootse wijze nog zijn vijftiende verjaardag en dat blijkt de laatste te zijn geweest. De sfeermakers kondigen het besluit aan op hun digitale thuis. “Het unieke karakter wat Vak410 eigen was, zal in onze ogen verdwijnen,” lezen we.

“En dus hebben wij besloten om te stoppen met Vak410 als supportersgroep. Met het verdwijnen van Vak410 zal er ruimte komen op zuid eerste ring om initiatieven op te starten. Wij zijn ervan overtuigd dat de sfeer, zoals wij die jaren gecreëerd hebben, zal blijven voortbestaan op Zuid.”

“Samen met de F-side zullen er acties komen en ook het podium en de geluidsinstallatie zullen naar beneden gaan komend seizoen. Een club als Ajax hoort gewoon een fanatieke tribune te hebben en daar gaan we samen voor zorgen,” vervolgt Vak410 in het artikel. 

Ook veel Ajacieden die de laatste seizoenen op Vak410 stonden, verhuizen mee naar beneden op de nieuw te vormen staantribune. Misschien niet iedereen, maar de meerderheid toch zeker. De laatste tijd werd Vak410 vanuit Ajax al met wat moeilijkheden geconfronteerd: regels werden strenger, lege plekken door opzeggingen of stadionverboden werden niet meer opgevuld waardoor het vak leger werd. Hier stonden incidenten als de Vermeer-pop rondom de laatste klassieker tegenover.

“Voor ons als groep rest het terugkijken op vijftien prachtige jaren, die voor velen het hoogtepunt waren in hun supportersleven. Voor anderen zal het de start zijn voor nieuwe ervaringen op supportersgebied. Wij willen iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan Vak410, van de generatie van de F-side tot de huidige groep.”

“Een ding is voor ons echter zeker. Begonnen als een kleine groep eigenzinnige supporters op Noord naar een grote, bekende groep met een eigen karakter op Zuid. Wij zullen altijd dat vreemde groepje in de hoek van het stadion blijven. Vak410, een vak apart!”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >