Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Trainer Keizer verruilt SC Cambuur voor Jong Ajax

Marcel Keizer is de nieuwe trainer van Jong Ajax. Keizer volgt Jaap Stam en Andries Ulderink op, die het de laatste twee seizoenen voor het zeggen hadden. Keizer komt over van SC Cambuur, waarmee hij recent naar de Jupiler League degradeerde. De volle neef van Piet Keizer tekent voor twee jaar.

02 juni 2016 - 15:15
UsershyraDesktopajax_dataimages0d7ee3f29504ea115cdaa52d87a3e8ce_normal
Keizer heeft voldoende ervaring opgedaan in de Jupiler League. © Pro Shots

Het zijn opwindende tijden in huize Keizer. Het afgelopen halfjaar was hij technisch directeur bij Cambuur, trainer van FC Emmen, trainer van Cambuur en nu is hij dus aangesteld op De Toekomst, waar hij jonge talenten moet klaarstomen voor het eerste elftal.

De 47-jarige Keizer heeft veel ervaring in de Jupiler League, aangezien hij tussen 2012 en 2014 ook nog eens trainer van SC Telstar was. Interessant is dat Keizer vroeger zelf deel uitmaakte van de jeugdopleiding en zelfs vier wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax voetbalde.

“Wij denken dat Marcel de juiste man is om Jong Ajax te leiden,” reageert Edwin van der Sar. “Naast het feit dat hij in onze jeugdopleiding heeft gespeeld en betaald voetballer is geweest, is hij relatief jong maar voor zijn leeftijd wel een zeer ervaren trainer.”

“Dat is belangrijk voor de groep talenten met wie hij Jong Ajax in de Jupiler League gaat vertegenwoordigen. Het is voor ons van belang dat de overgang van spelers in de bovenbouw naar Jong Ajax en daarna naar de A-selectie op een goede manier verloopt. In dat proces gaat Marcel een belangrijke rol spelen.”

Ajax doet geen mededelingen over de assistent van Keizer. Met de aanstelling van Keizer heeft Ajax zo'n beetje alle vacante posities op De Toekomst ingevuld, het wachten is slechts nog op een nieuwe hoofd jeugdopleiding.

Bij Cambuur zijn ze trouwens niet blij dat er nu last-minute een nieuwe trainer moet worden gevonden voor het vlaggenschip, dat komend seizoen dus Jong Ajax twee keer tegenkomt. “Dit hebben we niet zien aankomen en de timing is voor ons bovendien zeer ongelukkig,” vindt algemeen directeur Ard de Graaf.

“Marcel kan ondanks een doorlopend contract deze overstap maken vanwege een aantal voorwaarden. Marcel heeft zich hierop beroepen en Ajax heeft hieraan voldaan, dat hebben we te respecteren. Voor nu wensen we Marcel veel succes bij zijn nieuwe club.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >