Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rood-witte stoeltjes in Arena schroeven wordt lang proces

Hoe zit het met de rood-witte stoeltjes in de Amsterdam Arena? Het is steevast de laatste vraag die we stellen bij een interview met directeur Henk Markerink. Jarenlang was het antwoord teleurstellend: de huidige stoeltjes waren nog goed genoeg. Nu kan Markerink de Ajaxfan echter blij maken.

02 juni 2016 - 11:45
UsershyraDesktopajax_dataimages1772c7e43226d771e465d728a711a907_normal
Rood krijgt al steeds meer de overhand in de Arena. © Björn Martens

Het is geen geheim meer dat het eindelijk echt gaat gebeuren: de Arena krijgt rood-witte stoeltjes. Er is geld gereserveerd om de stoeltjes te vervangen en er zijn zelfs al drie ontwerpen gemaakt. Allemaal rood-wit, zoals het hoort in het Ajaxstadion.

Een flinke metamorfose ligt dus in het verschiet. Alleen is de volgende vraag die Ajax Life stelt: hoelang gaat het nog duren? Daar kan Markerink helaas geen antwoord op geven. De ontwerpen liggen inmiddels bij Ajax, dat uiteraard ook een belangrijke stem heeft.

“Het vervangen wordt sowieso een lang proces,” waarschuwt Markerink. “We moeten de stoeltjes vak voor vak vervangen, tussen de thuiswedstrijden van Ajax door. Het kan zomaar twee jaar gaan duren voordat het hele stadion nieuwe stoelen heeft.”

We moeten dus nog even geduld hebben. Maar hoe ver is Ajax in het maken van een keuze? We vragen het woordvoerder Miel Brinkhuis. Hij geeft echter ook niets prijs over de tijdsspanne. Er is volgens hem nog niet bekend wanneer een definitieve keuze wordt gemaakt.

Eerdere geluiden die we opvingen vanuit de Arena veronderstellen dat een groot deel van de veranderingen – of zelfs alles – moet zijn doorgevoerd voor aanvang van het EK 2020. En dat volgend seizoen de eerste nieuwe stoeltjes zichtbaar zouden moeten zijn.

Als je meer wilt lezen over veel aanstaande veranderingen in de Arena, doe je er verstandig aan om onze nieuwe krant open te slaan. Of sluit je aan, zodat je de Ajax Life volgend seizoen twintig keer ontvangt!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >