Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Polen niet langs Duitsland door missers Milik

Een plekje bij de laatste zestien is dit EK nog steeds goed mogelijk voor Arek Milik en Polen. Maar er had op Teletekst al een sterretje achter zijn ploeg kunnen staan. Polen slaagde er echter niet in om te scoren tegen Duitsland, het bleef 0-0, en dat mag Milik zich aanrekenen.

16 juni 2016 - 22:51
UsershyraDesktopajax_dataimages9d69d34efb00779101ed362c29f5c6f0_normal
Milik had kunnen uitgroeien tot held van volk en vaderland. © Pro Shots

De ontmoeting tussen Polen en Duitsland was er eentje tussen twee gelijkwaardige ploegen, die er in Saint-Denis geen spetterende wedstrijd van wisten te maken. Doelkansen waren schaars en dus verdiende het aanbeveling om succesvol af te ronden als zich een kans voordoet.

Milik kreeg twee keer een goede kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten tegen de grote rivaal, maar ging twee keer ernstig in de fout. Eerst schampte de nummer negen van Ajax de bal met zijn neus in plaats van te koppen, daarna trapte hij mis. Aan deze kans ging wel een goed overstapje vooraf.

Milik krijgt een herkansing als Polen het in zijn laatste groepswedstrijd opneemt tegen Oekraïne. Een puntje moet volstaan om bij de eerste twee van groep C te eindigen, anders bestaat de kans dat de Polen doorstoten als een van de vier beste nummers drie.

Toch zou een doelpuntje van Milik gewenst zijn. Niet in de laatste plaats door hemzelf, de spits heeft stiekeme hoop op een transfer naar een van de grote Europese competities. Het helpt dan mee als de scouts plusjes kunnen noteren op hun kladblokken.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >