Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ouaali als hoofd jeugdopleiding ook nieuw in technisch hart

Het is Ajax gelukt een opvolger van Wim Jonk te vinden. De keuze is gevallen op Saïd Ouaali, die toevallig of niet door Jonk binnen werd gehaald. Ouaali vervulde de rol van hoofd jeugdopleiding al als ad interim en krijgt nu een definitieve aanstelling.

27 juni 2016 - 15:15
UsershyraDesktopajax_dataimages593ae4043028966a892c68d1a83c423c_normal
Maak kennis met de opvolger van Jonk. © Pro Shots

Ouaali (46) vervulde al diverse functies op De Toekomst. Hij kwam binnen als trainer, maar werd al snel coördinator van de bovenbouw. Na het vertrek van Jonk probeerde hij de boel een beetje draaiende te houden en Ajax is daar zo tevreden over dat dit nu wordt omgezet in een vast dienstverband.

“Het is geweldig dat ik mijn werkzaamheden bij Ajax komend seizoen kan blijven voorzetten. Deze aanstelling getuigt van waardering en daar ben ik uiteraard bijzonder trots op,” reageert Ouaali. “Het afgelopen halfjaar was zeker niet gemakkelijk. Samen met mijn collega’s hebben wij hard gewerkt om ervoor te zorgen dat het hoge niveau van de opleiding gecontinueerd werd.”

Omdat er verschillende nieuwe jeugdtrainers zijn aangesteld, ligt de prioriteit van Ouaali op de doorstroom van de jeugd naar Jong Ajax en het eerste elftal. Ouaali wordt hierbij geassisteerd door Dennis Bergkamp, uiteraard in nauwe samenwerking met Marcel Keizer en George Ogararu. Keizer en Ogararu vormen het trainersduo van Jong Ajax.

“Saïd werkt al bijna vijf jaar naar volle tevredenheid in onze opleiding. Hij staat volledig achter de door Ajax ingeslagen weg en heeft uitstekend werk verricht als interim hoofd jeugdopleiding. Bergkamp en ik hebben in die periode intensief met hem samengewerkt en wij kwamen tot de conclusie dat Saïd de juiste man is voor deze positie,” aldus Edwin van der Sar.

Als opvolger van Jonk maakt Ouaali ook deel uit van het technisch hart, dat beslist over alle voetbalzaken die bij Ajax aan bod komen.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >