Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Met Sánchez staat spoedig tweede Colombiaan op de stoep

Het heeft er alle schijn van dat Ajax erin is geslaagd om ook een tweede Colombiaan te strikken. We wisten al dat de interesse in Dávinson Sánchez serieus was en nu verschijnen de eerste berichten dat de transfer van de verdediger kan worden afgerond.

20 juni 2016 - 10:59
UsershyraDesktopajax_dataimages38d6411d3d1d14db7d1c8de31fb64885_normal
Misschien kan binnenkort de vlag wel uit voor Sánchez. © Pro Shots

Tot vorige week was Daniel Cruz de enige Colombiaan die ooit bij Ajax onder contract stond, maar het lijstje wordt snel langer. Spits Mateo Cassierra werd al ingelijfd en nu is het de beurt aan Sánchez, die volgens huisorgaan De Telegraaf maandag een medische keuring ondergaat.

Net als Cassierra kost Sánchez naar verluidt zo'n 5 miljoen euro. Die lieve som geld had de raad van commissarissen er in eerste instantie niet voor over, zo konden we lezen in diezelfde wakkere krant. Maar toen na FC Barcelona ook FC Basel zich op het vinkentouw nestelde, werd er toch snel een potje vrijgemaakt.

De Telegraaf meldt dat Sánchez Ajax verkiest boven Barcelona, maar het kan er ook wel eens mee te maken hebben dat de defensieve kracht te kennen werd gegeven dat hij bij Barcelona B moest beginnen.

Als je twintig jaar oud bent en in Zuid-Amerika op het hoogste (internationale) niveau speelt, heb je hier uiteraard geen trek in. Van de halve finales van de Copa Libertadores naar de Jupiler League van Spanje, zie je het voor je? Sánchez werd bijvoorbeeld al vier keer kampioen van Colombia.

Ajax is het eens met Atlético Nacional over de voorwaarden voor een overgang. De medische keuring volgt dus nog, net als het checken van de naam in het paspoort van Sánchez om daarna precies die spelling op het shirt te bedrukken.

We lezen overigens berichten dat Sánchez met Colombia onder 23 meedoet aan de Olympische Spelen. Als dit inderdaad klopt, is hij in augustus enige tijd niet beschikbaar voor Ajax.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >