Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Maxwell en Zlatan volgend seizoen eens geen teamgenoten

Maxwell en Zlatan Ibrahimovic zijn volgend seizoen voor de verandering eens geen teamgenoten. De linksback besloot zijn contract bij Paris Saint-Germain te verlengen, terwijl Zlatan als legende vertrekt en na de zomer ergens anders de baas hoopt te worden.

22 juni 2016 - 10:45
UsershyraDesktopajax_dataimages2b2cc2689851b347e6f2cb3b40bce6a7_normal
De vriendschap tussen Maxwell en Zlatan begon bij Ajax. © Pro Shots

De 'bromance' tussen Maxwell en Zlatan is ongekend in de voetballerij. De twee droegen vijftien jaar geleden voor het eerst hetzelfde shirt, namelijk dat van Ajax. Ze waren allebei nieuw in Amsterdam en om de verveling tegen te gaan, zochten ze elkaars gezelschap.

Maxwell hielp Zlatan toen hij zijn eerste Ajaxsalaris er iets te snel doorheen had gejaagd door direct een nieuwe Mercedes te kopen. Ook na hun sprong naar de top kwamen ze elkaar vaak tegen. Bij Internazionale bijvoorbeeld, daarna bij FC Barcelona en tenslotte bij Paris Saint-Germain. Zlatan omschrijft zijn vriend zelfs als teddybeer.

Verdeeld over vier competities werden ze tien keer samen kampioen, de laatste vier seizoenen was PSG mede dankzij dit tweetal ongenaakbaar. Maar nu komt er een einde aan hun teamgenootschap. En of er nog een nieuw hoofdstuk in dit boek volgt, is ook maar de vraag.

Maxwell en Zlatan naderen hun 35ste verjaardag en gaan nu allebei hun eigen weg. De Braziliaan blijft nog een jaartje in Parijs, de Zweed maakt kort na het EK waarschijnlijk bekend dat hij naar Manchester United trekt.

De grote vraag is slechts of Maxwell erin slaagt een langere erelijst te behouden dan Zlatan. Waarschijnlijk wel. En dat is een hele prestatie!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >