Matig Polen naar achtste finales EK; assist Milik

Arek Milik heeft zich met Polen geplaatst voor de achtste finales van het Europees Kampioenschap. In Marseille was een 1-0-overwinning op Oekraïne genoeg voor een plek bij de laatste zestien.

21 juni 2016 - 19:55
UsershyraDesktopajax_dataimages581f1dfac9a76b370fe030215951e2b7_normal
Milik was grote delen van de wedstrijd onzichtbaar, maar gaf bij de 1-0 de assist. © Pro Shots

MilIk en co. mochten halverwege wedstrijd blij zijn dat het nog maar 0-0 stond. De eerste kans was dan wel voor Polen op aangeven van de Ajaxspits, maar in het vervolg kreeg Oekraïne flink wat kansen. Bovendien werd de Oekraïeners een strafschop onthouden.

Milik liet zich tien minuten na rust voor het eerst echt gelden. De spits gaf een steekbal op Kuba Błaszczykowski. Hij opende op zijn beurt de score met een krul in de verre hoek. Daarmee hebben we direct ook het enige noemenswaardige moment van de tweede helft behandeld. Oekraïne zette nog wel aan, maar Polen hield stand.

Doordat Duitsland ook won, de wereldkampioen was te sterk voor Noord-Ierland (1-0), is Milik met zijn land tweede geworden in groep C. In de achtste finales stuit Polen nu op Zwitserland, dat tweede werd in groep A. Zwitserland - Polen wordt zaterdag gespeeld in Saint-Étienne, de aftrap is om 15.00 uur.