Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Geruchtenmolen

Zlatan Ibrahimovic keert niet terug. Weet je wie er ook niet naar Ajax kwamen? Steven Defour en Christian Wilhelmsson.

09 juni 2016 - 11:50
UsershyraDesktopajax_dataimagesaa94288d4e39b67417d8a33abd9f8e22_normal
Tussen alle geruchten door strikte Ajax wel dit trio. © Pro Shots

Het was een jaar of tien geleden vaste prik dat dit duo aan Ajax werd gelinkt, zoals dat zo mooi heet. Keer op keer vielen de namen van Defour en Wilhelmsson. Het heeft wel een jaar of drie geduurd voordat dit weer overwaaide. Het ging zelfs al over wedstrijden om mogelijk in te debuteren.

Was Ajax op zoek naar een spelmaker? Dan kon je de klok erop gelijk zetten dat er een bericht verscheen over Defour. En wanneer er een rechtshalf nodig was, dan was het vaste prik dat er berichten verschenen over Wilhelmsson. En anders was Kim Källström het alternatief.

Tegenwoordig hebben we Twitter met begrippen als #transferjosti, vroeger bespraken we de laatste geruchten op fora. Het forum van Ajax Netwerk was – en is – altijd een goede bron, op FOK! waren ook altijd voldoende Ajacieden beschikbaar om de nieuwste speculaties over Wilhelmsson te peilen.

Je kon de klok gelijk zetten op berichten over Defour.

De conclusie was iedere keer hetzelfde: Wilhelmsson komt niet, Defour evenmin. En Källström was het alternatief. Het bleef bij wat als... Iedere keer weer. En dat minstens een zomer en winter of drie. Het was bijna voldoende om voor Lucky Ajax te mogen spelen. Wilhelmsson verruilde Anderlecht uiteindelijk voor FC Nantes, Defour trok van Standard Luik naar FC Porto en in Ajaxshirt zagen we dit duo nooit.

Je kunt het een beetje vergelijken met de berichten zoals die nu verschijnen rondom Rafael van der Vaart. Het is keer op keer bingo, maar tot een transfer komt het niet. Langzaam krijgt zo'n gerucht daardoor iets treurigs, iedere keer hetzelfde riedeltje. Helemaal nu Van der Vaart nog meer over the hill lijkt dan Källström.

Defour had Ajax misschien best goed kunnen gebruiken, van Wilhelmsson weet ik dat nog zo net niet. Die valt bij mij niet in de categorie 'kanon', waarvan Marc Overmars er deze zomer twee heeft beloofd. Nu doet Overmars zo'n belofte standaard in De Telegraaf, vaak op een moment dat onder supporters hommeles dreigt uit te breken.

Ik ben benieuwd of Pione Sisto spoedig weer bij Ajax op de radar staat.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >