Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Geen haast met Johan Cruijff Arena

Meteen na het overlijden van Johan Cruijff werd vanuit meerdere hoeken gepleit om de Amsterdam Arena om te dopen tot Johan Cruijff Arena. Het is nu al een tijdje stil rondom de mogelijke naamsverandering.

02 juni 2016 - 08:50
UsershyraDesktopajax_dataimages6555595c24cdbcb3649096597af71d9a_normal
Het blijft spannend of de naamswijziging definitief wordt. © De Brouwer

Er leek – in de waan van de emotie – al snel eensgezindheid te zijn over de Johan Cruijff Arena. Een petitie op internet werd binnen enkele dagen al dertigduizend keer ondertekend. 

Daarnaast bleken de Arena, Ajax en de gemeente Amsterdam bereid serieus na te denken over het veranderen van de stadionnaam. Na alle eerbetonen voor Nederlands beste voetballer ooit werd het echter stil. Hoe staat er nu mee? 

Arena-directeur Henk Markerink geeft in de nieuwe uitgave van Ajax Life een update: “We hebben intern een plan van aanpak gemaakt, maar hebben ook meteen gezegd dat de familie van Cruijff hierbij betrokken moest worden. Zij hebben een zeer belangrijke stem.”

“Ik heb de vraag voorgelegd aan Carole Thate. De familie heeft nog geen antwoord gegeven, wat zeer begrijpelijk is. Het overlijden van Cruijff was toch een shock, zijn familie zal dat eerst moeten verwerken.”

“We wachten dat rustig af. Afhankelijk van hun reactie zullen we met onze founders en aandeelhouders een keuze maken. Het kan dus nog even duren. Wij hebben geen haast.”

In onze nieuwe krant, de laatste van het seizoen, staan nog veel meer artikelen over de Amsterdam Arena. Het is deze zomer twintig jaar geleden dat Ajax er naartoe verhuisde. Klik hier om je aan te sluiten bij SV Ajax en de krant volgend seizoen ook te ontvangen.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >