Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

EK-deelname Milik levert Ajax al enkele tonnen op

Arek Milik is de enige Ajacied op het EK, maar hij strijdt wel mooi om een plekje in de halve finales. Waar de spits jaagt op sportief succes, houdt Ajax ook een leuk zakcentje over aan de eindronde in Frankrijk. De prestaties van Polen leverden al enkele tonnen op.

30 juni 2016 - 10:38
UsershyraDesktopajax_dataimages8242d945853d880bf1ec69a76ba4ea50_normal
Milik en Polen hebben een kans om echt ver te komen. © Pro Shots

Het is vaste prik dat de organisator – in dit geval de Uefa – een vergoeding overmaakt aan de clubs die spelers afstaan aan de nationale ploeg. De rekening wordt twee weken voor de aftrap van het openingsduel geopend en gesloten daags na de uitschakeling.

Milik is zelfs nu we zijn aanbeland in de kwartfinales nog altijd in de race. Polen treedt donderdag aan tegen Portugal, met als inzet een ticket voor de laatste vier. Als de spits van Ajax erin slaagt de halve finales te halen, stroomt er nog meer geld richting Amsterdam.

Als we de bedragen van 2012 erop naslaan, komt het nu al neer op minstens 200.000 euro. En dat is toch mooi meegenomen. Al kun je in feite spreken van het afkopen van risico. Stel namelijk dat een speler (zwaar) geblesseerd raakt, dan zijn de gevolgen voor zijn werkgever.

In het geval van Milik kan dit zelfs negatieve gevolgen hebben rondom een transfer. Vandaar dat de clubs er bij de Uefa hebben aangedrongen op financiële compensatie. Na ellenlange discussies ging de Europese voetbalbond overstag.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >