Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dolberg en Nouri krijgen kans om hun talent te tonen

Wat er ook aan de hand is bij Ajax, talent loopt er altijd rond bij de club. En dus stellen we bij de start van ieder nieuw seizoen dezelfde vraag: welk talent grijpt zijn kans? Kasper Dolberg en 'Appie' Nouri behoren dit keer tot de kandidaten.

27 juni 2016 - 14:12
UsershyraDesktopajax_dataimages33dfe225d4c308472514b5af04bbfe4e_normal
Dolberg weet zijn emoties altijd goed te verbergen. © Pro Shots

De absentie van de internationals en Colombiaanse aanwinsten biedt nieuw talent de kans om zich in de kijker te spelen, zeker nu er met Peter Bosz ook nog eens een nieuwe trainer voor de groep staat. Het zou niet de eerste keer zijn dat een nieuwe trainer voor een andere aanpak kiest.

De selectie van Ajax meldde zich maandag voor het eerst dit seizoen op De Toekomst, om enkele medische tests te ondergaan. Tot de spelers van deze selectie behoorden naast Dolberg (18) en Nouri (19) ook Vaclav Cerny (18), Frenkie de Jong en Robert Muric (20).

De Jong is de grootste verrassing van dit vijftal. De middenvelder is negentien jaar oud en heeft er net een halfjaartje bij Jong Ajax opzitten, sinds zijn definitieve overgang van Willem II. De Jong is technisch en creatief, maar heeft fysiek nog wel veel te winnen.

Voor Nouri begint het langzaam tijd te worden om de trainer van Ajax 1 te overtuigen, terwijl Dolberg voor de moeilijke klus staat om te laten zien dat hij de spitspositie nu al aankan. De Deen ging afgelopen winter al mee op trainingskamp naar Turkije. Zowel Cerny als Muric mocht al serieus ruiken aan het eerste elftal en maakt kans op definitieve promotie.

Het kan kloppen dat je Donny van de Beek (19) mist in dit rijtje. Dat is correct, de middenvelder werd vorig seizoen door Frank de Boer al bij het eerste elftal gehaald.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >