Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Daniel Cruz: 'Ik snap dat Ajax Casierra koopt'

Met Mateo Casierra neemt Ajax weer eens een Zuid-Amerikaan in dienst. En voor de tweede keer een Colombiaan. Daniel Cruz, die in 1998 naar Amsterdam kwam op zeventienjarige leeftijd, was de eerste. Hij kent zijn opvolger. “Mateo heeft een goede mentaliteit.”

16 juni 2016 - 10:58
UsershyraDesktopajax_dataimagesda79bdc49babef0a595744d44d4ac713_normal
De ene spits redt het in Amsterdam, de ander heeft het lastiger. © Pro Shots

Cruz woont tegenwoordig in Cali, de plaats waar Casierra onder contract stond bij Deportivo Cali. “Ik ken hem niet persoonlijk, maar heb hem wel vaak in actie gezien,” stelt Cruz in gesprek met Ajax Life.

“Ik snap dat Ajax hem wil vastleggen. Hij is een groot talent, al heeft hij de laatste tijd niet heel veel gespeeld. Dat komt vooral door de concurrentie. Deportivo Cali heeft nog een paar sterke spitsen, zoals Rafael Santos Borré, die nu onder contract staat bij Atlético Madrid. Casierra is nu de duurste speler van de club (naar verluidt betaalt Ajax 5,7 miljoen euro, red.), dat zegt genoeg.”

Cruz noemt de inmiddels bekende kwaliteiten van de negentienjarige spits: balvast, redelijk kopsterk en snel. Maar Cruz weet als geen ander dat die kwaliteiten alleen niet genoeg zijn om in Amsterdam stand te houden.

“Het gaat er vooral om dat hij zichzelf snel aanpast. Bij Ajax is er weinig geduld op de tribunes, hij moet dus snel presteren. En belangrijk is dat hij snel de taal gaat spreken. Hij heeft een goede mentaliteit, maar het gaat er echt om dat hij zich goed aanpast.”

Cruz zelf redde het uiteindelijk niet in Amsterdam. In 2002 vertrok hij naar België, waar hij ruim tien jaar voetbalde. Nu woont hij dus weer in zijn geboorteplaats, waar hij werkt met voetbaltalent van zeventien en achttien jaar.

“Er zit veel talent in deze regio, nu de Colombiaanse nationale ploeg het goed doet, zie je veel meer scouts komen. Dat betekent wel dat de spelers snel duurder worden.”

De bijna zes miljoen euro die Ajax betaalt voor Casierra is daar bewijs van. Maar Marc Overmars lijkt nog niet uitgewinkeld in Colombia. Ook verdediger Dávinson Sánchez staat nadrukkelijk in de belangstelling.

“Sánchez zal helemaal niet goedkoop zijn,” stelt Cruz. “Er zijn meer clubs die hem willen hebben. Hij kon naar Barcelona B, maar bedankte daarvoor. Ajax is nog steeds een grote club voor Colombianen, maar het zou me toch verbazen als ze Sánchez ook binnen kunnen halen.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >