Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Cillessen drinkt nog geen druppel bier of wijn

Als je eens lekker een avondje wilt doorzakken, ben je bij Jasper Cillessen aan het verkeerde adres. Als je nog een Bob zoekt, maak je wel goede kans. De keeper van Ajax zegt nog nooit een druppel alcohol te hebben gedronken en stelt het eerst nipje uit tot na zijn carrière.

17 juni 2016 - 11:39
UsershyraDesktopajax_dataimagesf354aa2ceed0a82d6d4033e51bc73076_normal
Cillessen zet tijdens zijn loopbaan alles opzij. © Pro Shots

De 27-jarige Cillessen heeft in zijn leven nog nooit een biertje of wijntje gedronken, zo meldt hij in een vraaggesprek met Flair. Dat is een tijdschrift voor jonge vrouwen, met een openmind op seks, relaties, mode, beauty en dieet. Je begrijpt dat we dat laatste even hebben opgezocht, als een stukje service.

“Ik weet niet eens hoe bier of wijn smaakt. Je kunt het saai noemen, maar ik kies ervoor om alles te doen voor mijn carrière. Als ik ben gestopt, ben ik vrij om te doen en laten wat ik wil. Nu wil ik alleen maar presteren,” voert Cillessen aan als motief om nuchter te blijven.

Een avondje stappen doet de vaste keeper van Ajax ook slechts bij uitzondering. “Het is me een keer gebeurd dat ik 's nachts in de kroeg stond en een belletje kreeg. 'Je bent geselecteerd voor Jong Oranje, over een paar uur moet je in het vliegtuig stappen'. Dat risico wil ik niet meer lopen.”

Als Cillessen eens in de stad is te vinden, loopt hij achter zijn ploeggenoten aan. “Ik weet toch niet waar ik moet zijn,” merkt hij op. De doelman snapt niet dat mensen hem 'ongezellig' vinden zonder slokje op. “Je hebt toch nog steeds dezelfde Jasper voor je? Maar goed, vrienden zijn er blij mee, want ik ben altijd de Bob.”

Het gebeurt de laatste weken trouwens nog wel eens dat Cillessen wordt gelinkt aan een overstap naar Everton, dat op zoek is naar een nieuwe, betrouwbare doelman. We merken de komende tijd vanzelf wel hoe zich dat ontwikkelt. De reputaties van de meeste keepers op het EK zijn vrij discustabel, dus het kan best zijn dat er verder wordt gekeken.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >