Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Cerny begint al weekje eerder: 'Genoeg vakantie gehad'

De intake was voor de meeste spelers ook echt de eerste dag van het nieuwe seizoen, maar niet voor Vaclav Cerny. De Tsjech liet vorige week al zijn gezicht zien op De Toekomst. Cerny hoopt uit te groeien tot vaste waarde bij het eerste elftal en heeft daar veel voor over.

28 juni 2016 - 10:50
UsershyraDesktopajax_dataimagesb585f2e278737d6d2117622d9d54eb05_normal
Cerny loopt maandag ook nog ceremonieel door de poort. © Ajax Images

Cerny mocht vorig seizoen onder Frank de Boer al diverse keren ruiken aan het eerste elftal en dat smaakt naar meer. De buitenspeler deed van zich spreken door te scoren tegen Celtic en FC Twente, maar had ook het Echec van Doetinchem kunnen voorkomen. Helaas mislukte dat.

Het is tijd voor revanche, vindt Cerny. Op zichzelf, op de buitenwereld. De achttienjarige zette zijn ambities kracht bij door alvast een weekje eerder weer te beginnen met trainen. “Ik had al een iets langere vakantie dan andere jongens en voelde dat het genoeg was,” verklaart Cerny bij AT5.

“Ik heb genoeg vrije tijd gehad en voldoende vakantie gevierd. Ik dacht: ik ga gewoon terug naar Amsterdam en begin een week eerder. Iedereen is terug op de club, dus het is nu weer echt begonnen, ja.”

Cerny hoopt onder Peter Bosz nog meer kansen te krijgen dan onder De Boer, maar dat moet hij natuurlijk wel zelf zien af te dwingen. De twee maakten maandag nog niet echt kennis. “Ik zag Bosz wel rondlopen, maar heb hem nog niet gesproken.”

De Ajacieden wagen zich dinsdag aan een bosloop, waarna woensdag het echte werk begint. Grote kans dat Nemanja Gudelj en Jairo Riedewald die bosloop gemakkelijk verteren, aangezien zij ook al een weekje in training zijn.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >