Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Beroepscommissie vindt boete genoeg straf voor FC Twente

De KNVB heeft er een aardig zooitje van gemaakt en dus gebeurt er iets ongelooflijks: FC Twente mag toch in de eredivisie blijven. De beroepscommissie van de KNVB vindt een boete van 180.000 euro wel genoeg straf voor al het valse spel dat is geplaagd. De Graafschap degradeert nu alsnog.

17 juni 2016 - 13:58
UsershyraDesktopajax_dataimages733dc747fd4e2c400793baaf036042cf_normal
De fans van Twente hebben hun zin en krijgen gelijk. © Pro Shots

Twente kreeg een week of drie terug te horen dat het door de licentiecommissie van de KNVB uit de eredivisie werd gezet, maar wel een doorstart mocht maken in de Jupiler League. Dit ging er in Enschede niet in. Een kort geding werd aangespannen... en ging verloren.

Voor de vorm werd er ook beroep aangetekend in de Zeister bossen. Daar komt nu alsnog goed nieuws vandaan. De beroepscommissie van de KNVB is van mening dat 180.000 euro boete een passende straf is voor de club uit Enschede, al is het maar omdat het voortbestaan in gevaar is.

Twente maakte er de voorbije jaren een grote kolerezooi van. Er werd gesjoemeld met transfers, met jaarrekeningen en nog veel meer. Jaren na dato kwam het ene na het andere lijk uit de kast vallen en iedere keer als je dacht dat alles bekend was, bleken de puinhopen nog groter te zijn.

Vandaar dat de KNVB de proflicentie wilde intrekken, maar net als eerder met Fortuna Sittard loopt dit stuk op het juridische traject. Dat mag de voetbalbond zich aantrekken. Het lijkt erop dat het bij de KNVB ook een grote puinhoop is, zelfs nadat het gelijk had gekregen van de rechter.

Twente deed de laatste tijd huiliehuilie dat 'het nieuwe Twente' werd gestraft voor feiten die zijn begaan in een verleden. En die interpretatie volgt de beroepscommissie nu, in tegenstelling tot de heren van de licentiecommissie een paar weken geleden. Daarom blijft het nu bij een boete. Klik hier om de volledige uitleg van de KNVB te lezen.

Alle mogelijke uitspraken zijn nu gedaan, waardoor het definitief is: Twente blijft in de eredivisie. En De Graafschap is het kind van de rekening. De Superboeren degradeerden al tijdens de play-offs en nu nogmaals, omdat er in de eredivisie 'slechts' ruimte is voor achttien clubs. Grote kans trouwens dat De Graafschap nu naar de rechter stapt en het verhaal nog een staartje krijgt...

Een ander ding om in de gaten te houden is de portemonnee van Twente. Als er bij het volgende meetpunt in september opnieuw geen geld op de bank staat, blijft Twente voor de negende keer op rij in gebreke. En als je negen keer niet aan de eisen voldoet... raak je alsnog je licentie kwijt!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >