Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Arveladze opvolger van Bosz bij Maccabi Tel Aviv

De opvolger van Peter Bosz is een oude bekende van Ajax. De keuze van Maccabi Tel Aviv is gevallen op Shota Arveladze. De Georgiër was de topkandidaat van Jordi Cruijff en het is ook gelukt om hem vast te leggen. Maccabi deelt niet mee voor welke termijn het Arveladze vastlegt.

17 juni 2016 - 10:25
UsershyraDesktopajax_dataimagesd1ddb8c89f9700231dfd6d09d824c9e2_normal
Arveladze maakte liefst 55 doelpunten in het shirt van Ajax. © Ajax Images

De ploeg uit Tel Aviv moest na het vertrek van Bosz op zoek naar een nieuwe coach. Maccabi wist overigens dat het kon gebeuren dat Bosz zou vertrekken, aangezien het akkoord ging met een bepaling in zijn contract waardoor hij kon overstappen naar de Nederlandse top.

De 43-jarige Arveladze legt min of meer de tegenovergestelde route af. 'Mister Bean' kent de Nederlandse top, als voetballer en als trainer. De spits van weleer was in de glorietijd van AZ assistent van Louis van Gaal, Ronald Koeman en Dick Advocaat.

Vervolgens diende Arveladze een trio Turkse clubs, Kayserispor, Kasimpasa en Trabzonspor, als hoofdtrainer. Dit gebeurde met wisselende successen. Kasimpasa was enige tijd de verrassing van de Turkse competitie, maar bij Trabzonspor vertrok hij halverwege het seizoen.

Als speler heeft Arveladze een verleden als doelpuntenmaker of zelfs topscorer bij Dinamo Tbilisi, Trabzonspor, Ajax, Glasgow Rangers, AZ en Levante. Met Ajax won de spits in 1997/1998 de dubbel en een jaar later nogmaals de beker. Wie weet kan hij in Israël een nieuw, succesvol hoofdstuk aan zijn voetballeven toevoegen. Jordi Cruijff is tot dusver zeer succesvol geweest met de trainers die hij aantrok.

“Shota heeft een sterke persoonlijkheid en een goede staat van dienst binnen het internationale voetbal. Wij geloven er sterk in dat Shota met Maccabi Tel Aviv mooie dingen kan bereiken,” reageert Cruijff. Arveladze voegt toe: “Ik heb veel gehoord over de sfeer die de supporters van Maccabi creëren en kan niet wachten om aan de slag te gaan.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >