Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Andersen met Denemarken actief op Olympische Spelen

Gelukkig is er nog goed nieuws voor Lucas Andersen. De aanvaller maakt deel uit van de selectie van Jong Ajax, maar reist later deze zomer ook af naar Rio de Janeiro. Andersen maakt deel uit van de selectie van de Deense nationale ploeg.

21 juni 2016 - 11:08
UsershyraDesktopajax_dataimagesd62a9fe5df58c9dfd8061bb208a1b149_normal
Andersen droomt van de Copacabana, dat zie je gelijk. © Pro Shots

Ajax is niet verplicht om Andersen af te staan, maar geeft hem wel vrij. Alsof het meetrainen bij Jong Ajax nog geen teken aan de wand is, zegt dit wel iets over zijn perspectief. Of, beter gezegd: het gebrek hieraan...

Het contract van Andersen loopt nog een jaartje door, maar hij is bij het eerste elftal niet meer in beeld en gaat nu ook een belangrijk deel van de competitie missen. Terwijl Ajax hoopt zich te plaatsen voor de Champions League, strijdt de Deen om een olympische medaille.

De Denen nemen het begin augustus in de groepsfase op tegen Irak, Zuid-Afrika en Brazilië. Ook Amin Younes hoopt op deelname aan de Olympische Spelen – met Duitsland – maar zoals gezegd is de timing vrij ongelukkig omdat de competities alweer beginnen.

Het is dan ook de vraag of Ajax besluit Younes vrij te geven, aangezien voor hem in tegenstelling tot Andersen een basisplaats in het verschiet ligt.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >